FőoldalRendszerintegrátorÚtmutató az intelligens városok információbiztonságához
2016. április 06., szerda ::

Útmutató az intelligens városok információbiztonságához

A Securing Smart Cities, a globális non-profit kezdeményezés, amely az intelligens városok kiberbiztonsággal kapcsolatos kihívásaira keresi a választ, közzétette iránymutatásait az információbiztonság szerepérôl az intelligens város részlegen belül (SCD). Az útmutató célja, hogy ellássa az állami és magán szervezeteket azokkal az alapvetô ismeretekkel, amelyekre szükségük lesz, amikor meghatározzák az információbiztonság szerepét a létrehozandó, az okosváros szolgáltatások elterjedését támogató SCD-n belül

Az intelligens városokban az információbiztonság fontos szerepet játszik a titkosság, rendelkezésre állás és integritás magasabb szintjeinek védelmében, valamint a stabilitás biztosításában, amelyre az állami szolgáltatásoknak és a szervezeteknek szükségük van a fenntartható és élhető intelligens környezet kialakításához. Ez az útmutató áttekinti azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelyeket a szervezeteknek meg kell vizsgálniuk, és ismerniük kell, amikor meghatározzák a SCD szerepét annak érdekében, hogy a legnagyobb biztonságot és ellenálló képességet érjék el. A technológiák bevezetésének hatásaitól, a szolgáltatások minőségétől és a jogszabályi megfeleléstől kezdve egészen a műveletek hatékonyságáig és fenntarthatóságáig.

“Ezek az irányelvek újabb lépést jelentenek az intelligens városok biztonsága felé, mint azt a kezdeményezés neve (Securing Smart Cities, SSC) is sugallja. Megpróbáljuk mindenkinél elérni az intelligens városokkal szembeni követelmények nagyobb fokú megértését azáltal, hogy hasznos információkat gyűjtünk össze és megosztjuk szakértelmünket azokkal az emberekkel, akiknek a feladata lesz az intelligens városok fejlesztése és irányítása. A dokumentum a nagyszabású kiberkormányzási projektekben résztvevő SSC közösség és biztonsági szakemberek – a behatolás tesztelőktől kezdve egészen az ipari biztonsági szakértőkig – tapasztalatain alapul.”– mondta Mohamad Amin Hasbini, a Kaspersky Lab biztonsági szakértője és a Securing Smart Cities igazgatósági tagja.

Összhangban erőfeszítéseinkkel, hogy hasznos erőforrásokkal lássuk el a szervezeteket, a Securing Smart Cities kezdeményezés kiadja ezeket az új útmutatásokat, hogy azok révén jelenlegi és jövőbeli városaink biztonságossabbak legyenek.” – mondta Cesar Cerrudo, a Securing Smart Cities igazgatósági tagja és az IOActive műszaki igazgatója.

A Smart City Department Cyber Security Role and Implication útmutató vázlata tartalmazza az SCD leírását és kiberbiztonsági feladatait:

  • Kormányzás és a vezetés támogatása,
  • Infrastruktúra támogatás,
  • Kockázatkezelés optimalizálása,
  • Jogi támogatás,
  • Együttműködésen alapuló adatok nyújtása a fenyegetésekről.

A Smart City Department Cyber Security Role and Implications című útmutató teljes változatáért, kérjük, látogassa meg a http://securingsmartcities.org/?p=483 weboldalt.

A Cyber Security Guidelines for Smart City Technology Adoption című tájékoztató teljes változatáért, kérjük, látogassa meg a kezdeményezés weboldalát.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény