FőoldalRendszerintegrátorÁramellátás – minden időben
2015. december 03., csütörtök ::

Áramellátás – minden időben

Egy nagy sportesemény megrendezése évtizedeken át pozitív hírverést eredményezhet a rendező város számára. Az esemény zökkenőmentes megrendezésében döntő szerepet játszik az alapvető feladatok kifogástalan megoldása. Az áramellátás intelligens és biztonságos bővítése egyike a legalapvetőbb követelményeknek. Az egyedi gyártású Kabeldon elosztószekrények nagy mennyiségű energia biztonságos kezelésére képesek a legkedvezőtlenebb környezeti feltételek mellett is

2015-ben Svédország rendezte a Nemzetközi Síszövetség (FIS) égisze alatt zajló északisí-világbajnokságot. A sporteseménynek a Falunban található nemzeti sístadion, a Lugnet sportkomplexum adott otthont. A Lugnet sportkomplexumban egész évben tartanak rendezvényeket. A hétvégeken átlagosan két eseménynek helyt adó komplexum népszerű úti célja a kikapcsolódni vágyó svédeknek. Egy átlag szombaton vagy vasárnapon a stadion normál energiafogyasztása 1,9 MWh körül van. A világbajnokságon, amelyen 58 nemzet 700 sportolója küzdött 21 világbajnoki címért, a komplexum energiafogyasztása 10 MWh-ra nőtt.

Az infrastruktúra szempontjából a több százezer néző kiszolgálása nem számít a legnagyobb kihívásnak. Valójában a versenyzők és azokat támogató csapatok igényeinek a kielégítése, ami kemény próba elé állítja a szervezőket. A világbajnokságon minden egyes nemzet versenyzőinek külön felkészülési terület járt, ahol valóságos fűtött üzemeket rendeztek be. Ezekben a speciális gépekkel felszerelt üzemekben köszörülik, viaszolják és polírozzák a síléceket a minél tökeletesebb csúszás érdekében. Néhány csapat lakókocsit is hozott, hogy a csapattagok számára plusz helyet és felszerelést biztosítson. A norvég csapat gépparkja volt a legnagyobb, ennek ellátása 63 ampert igényelt. A csapatok zömének az energiaellátásához 32 A, míg néhány kisebb csapat esetén 16 A áramerősségre volt szükség.

A sok csapat kiszolgálása jelentős plusz energiaigényt hozott létre. Az északisí-világbajnokság szervezői az ABB helyi partnerével, az Alingsåsban működő Elfördellel dolgoztak együtt azon, hogy kielégítsék ennek az ideiglenesen működő „üzemnek” az energiaigényét.

„Azonnal láttuk, hogy itt olyan biztonságos és egyszerű megoldásra lesz szükség, amely zord időjárási viszonyok között is alkalmazható. Az ABB Kabeldon elosztószekrényeinek egyedi gyártású változatát javasoltuk, amely nagy mennyiségű energia kezelésére alkalmas, és jól bírja a Svédországban nem ritka -30 °C-os hideget is”– mondta Stefan Johansson az Elfördel cégtől.

ABB Alingsås az Elfördellel együttműködve egyedi gyártású Kabeldon elosztószekrényeket szállított a világbajnokság színhelyére. Ezek az elosztószekrények látták el energiával az 58 csapat 58 egyedi síelőkészítő üzemét. A szekrények kívülre szerelt, robusztus kialakítású energiacsatlakozási pontokkal rendelkeznek. Felépítésüknek köszönhetően a csapatok biztonságosan, a szekrények kinyitása nélkül tudnak kapcsolódni az energiahálózatra.

„A terület mindig nagyon értékes adottság az ilyen rendezvényeken” – mondta Johansson. „Az ABB Kabeldon szekrényei helytakarékosak, alkalmazásuk biztonságos. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mivel az ilyen nagy események megrendezésekor a szervezők olyan feltételek megteremtésére törekednek, amelyek erősítik az emberek biztonságérzetét.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény