FőoldalRendszerintegrátorÚszós tűszelepek szintmérésre kisméretű tartályokhoz
2015. május 11., hétfő ::

Úszós tűszelepek szintmérésre kisméretű tartályokhoz

A szervóvezérlésű, 2/2-utas, 13-as és 17-es névleges kilépőnyílású úszós tűszelepek alkalmazási területe a csökkenő vagy növekedő vízszint hatására megvalósított szintvezérlés tartályokban. Ezek az úszós tűszelep-típusok különösen alkalmasak keskeny és nagy mélységű tartályokban történő használatra, mivel az úszós test geometriája erre alkalmassá teszi.

A tartályban a vízszint emelkedése emeli az úszót, amely a vízbeeresztő szelepet arányosan tudja visszavenni. Ellenkező esetben, a vízszint csökkenése esetén az úszószelep automatikus nyitást végez, majd zár, mihelyst a maximális vízszint a tartályban beáll. A maximumszint elérésekor a folyadékszint-szabályozót a rendszer gyorsabban emeli, így a szelep csöpögése abszolút minimális. Ezek az úszós tűszelepek tehát ideálisak tartály-szintszabályozásra, esővíz-hasznosításra, vízkezelésre is, ahol hideg vagy hevített vízzel vagy hasonló tulajdonságú folyadékokkal dolgoznak legfeljebb 60 ill. 30 °C hőmérsékletig (kiviteltől függően).

Az úszós tűszelepek testét egy PA 66 anyagú műanyag öntvény és EPDM membrán adja, amelyek a hosszú élettartamukról, biztonságos üzemeltetésről és 10 bar értékig terjedő nyomástűrésről ismertek. A szelepek Cv-értékei 25 l/perc (DN 13 kilépőnyílás) ill. 53 l/perc (DN 17 kilépőnyílás).

Az A.u.K. Müller új úszós tűszelepeinek főbb műszaki jellemzői az alábbiak:

  • szervós vezérlés,
  • ideális keskeny és nagy mélységű tartályokhoz,
  • rövid szelepzárási idő és minimális szelepcsöpögés,
  • működési hőmérséklettartomány akár 60 °C-ig,
  • hosszú távú megbízhatóság,
  • kimagasló biztonság a kiváló anyaghasznált és 100%-os végtesztelés miatt,
  • kétféle kiviteli forma,
  • alkalmazási lehetőségek: tartálytöltés, esővíz-hasznosítás, vízkezelés.

Az A.u.K. Müller honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény