FőoldalRendszerintegrátorÚj, 300 MHz-es impedancia-analizátor a Hioki-tól
2015. január 09., péntek ::

Új, 300 MHz-es impedancia-analizátor a Hioki-tól

hioki-1A japán Hioki E.E. Corp. új készülékekkel bővítette a nagy pontosságú LCR mérőinek választékát

1. ábra.AZ IM7580 típusú készülék (1. ábra) az 1 MHz—300 MHz-es frekvenciatartományban a 0,5 ms-os mérési idővel a leggyorsabb impedanciaanalizátor. A nagy mérési sebesség megnövelt ismétlési pontossággal társul, ami stabil mérési eredményeket biztosít. Fizikai tulajdonságait tekintve ½ rack szélességű és 200 mm magas, 8,4"-os színes érintőképernyővel rendelkezik. Standard tartozék az USB és LAN interfész, valamint a 37 pólusú digitális ki-be menet, melynek segítségével könnyen gyártósorba integrálható. A digitális kimenetek akár 10 különböző paraméter/határérték alapján biztosíthatják az alkatrészek leválogatását.

Működését tekintve megkülönböztetünk LCR és analizátor-üzemmódot. LCR üzemmódban a vizsgált alkatrész 14 különböző paramétere mérhető egy adott frekvencián és jelszinten.

Az analizátor-üzemmódban a mérési frekvencia, valamint a mérőfeszültség vagy áram is pásztázható (sweep) a beállított határértékek között, mely ideális az alkatrészek frekvencia- és jelszintfüggő karakterisztikájának felvételéhez.

A mérési eredmények nemcsak numerikus, hanem grafikus formában is megjeleníthetők a kijelzőn. Analizátor-üzemmódban a teljes frekvenciatartományra vagy csúcsértékre vonatkoztatott területalapú kiértékelés is történhet (2. ábra)

2. ábra.

A mérések megbízhatóságát és pontosságát biztosítják az olyan funkciók, mint pl. a mérővezetékek megfelelő csatlakoztatását vizsgáló „contact check", illetve a mérőkábelek mérési eredményekre gyakorolt hatását kiküszöbölő kompenzációs lehetőségek.

A ProMet Méréstechnika Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény