FőoldalRendszerintegrátorAz ABB csatlakozott az Industrial Internet Consortium-hoz
2014. december 10., szerda ::

Az ABB csatlakozott az Industrial Internet Consortium-hoz

abb-iicAz Industrial Internet Consortium, más néven IIC 2014 márciusában jött létre és már több mint 100 céget, szervezetet és egyetemet tömörít. Célja az innováció ösztönzése, szabványok kialakítása, az együttműködési képesség növelése, a biztonság szavatolása és az ipari internet térhódításának felgyorsítása

Az ABB évek óta segíti az ipari internet fejlesztését a cég vezérlőrendszerei, kommunikációs technológiája és ipari érzékelői révén. Ezek segítik az ügyfeleket a műveletek optimalizálását célzó adatfelhasználásban tengeri olajfúrókon, a bányászatban és a robotikában, a tengeri hajózásban, illetve a vegyi- és papíriparban.

Az ABB 2015-től lesz tagja az ICC-nek azzal a céllal, hogy elősegítse a cégek együttműködését az ipari internet globális szabványainak kialakításában. Az ABB másokkal együttműködve dolgozik majd azon, hogy a végfelhasználók részesülhessenek a várható előnyökben: a nagyobb hatékonyságban, alacsonyabb költségekben és a magasabb bevételben.

„Így jobban tudjuk majd befolyásolni azt, hogy mi történik az ipari internet fejlesztése terén" – mondta el Claes Rytoft, az ABB műszaki igazgatója. „Az ipari internet elképesztő kilátásokat jelent a termelés, az energetikai és erőforrás ágazatok átalakítása szempontjából."

Az ipari internet az érzékelők, szoftverek és fejlett kommunikációs technológia felgyorsult alkalmazását tükrözi, ami lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy az ipari rendszerek hatalmas adatmennyiségeit kihasználva nagymértékben javítsák a hatékonyságot.

A termelés fokozott számítógépesítésére irányuló német kezdeményezés, az Industry 4.0 középpontjában is az ipari internet áll. Az ABB aktívan közreműködött az Industry 4.0 céljainak kialakításában, és most is aktívan dolgozik ennek az ambiciózus vállalkozásnak a megvalósításán.

„Az ipari internet átformál – megváltoztatja azt, ahogyan dolgozunk" – mondta Dr. Richard Soley, az Industrial Internet Consortium ügyvezető igazgatója. „Az ipari internet új lehetőségeket nyit meg költség- és energia-megtakarítás és egyéb hatékonysági intézkedések előtt."

Az ARC tanácsadói csoport szerint az ABB elosztott vezérlési megoldásai, köztük a System 800xA több mint egy évtizede tartják vezető globális piaci pozíciójukat. Az ABB vezérlési megoldásait egyre több olaj-, gáz- és villamosenergia-termelő hasznosítja üzemeinek automatizálásához.

Az ABB több ezer ipari robotot felügyel központilag, és évtizedek óta segíti a közműveket olyan adatok gyűjtésében, amelyek döntő fontosságúak annak alapos megértéséhez, hogy miként tehetnék villamosenergia-hálózatukat biztonságosabbá és megbízhatóbbá. Az ABB emellett több ezer szoftverfejlesztőt foglalkoztat, akiknek fő feladata az ipari internet működésének javítása, ami ésszerűbb működéshez és gyorsabb reakcióidőkhöz vezet.

Ma a fejlődő kommunikációs technológia és az érzékelők alacsonyabb költsége a számítógépek nagyobb teljesítményével párosítva új lehetőségeket kínál arra, hogy még több adatot gyűjtsünk ipari létesítményektől, ezeket értékeljük és integráljuk, és így fokozzuk a hatékonyságot, finomhangoljuk a fenntartást és csökkentsük az energiaköltségeket.

„Az ipari internet több információ összegyűjtését és integrálását teszi lehetővé, mint korábban bármikor" – mondta Rytoft. „A kérdés az, hogy mire fog ez vezetni, ahogy haladunk előre. Ezt még mindig kicsit korai lenne megválaszolni, de nagyon sok izgalmas lehetőséget látunk."

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény