FőoldalRendszerintegrátorÚj, alapszintű, kivételes jellemzőkkel rendelkező vegyes jelű oszcilloszkóp
2014. december 03., szerda ::

Új, alapszintű, kivételes jellemzőkkel rendelkező vegyes jelű oszcilloszkóp

14-7-rohdeVentilátor nélküli működés, 1 millió pontos memóriaméret és 1 Gminta/s valósidejű mintavételi frekvencia – ezek a Rohde & Schwarz új, R&S HMO1002 típusú, vegyes jelű oszcilloszkópjának főbb jellemzői. Az 1 mV/osztás függőleges érzékenységű és beépített, 128000 pontos FFT-vel rendelkező műszer jellemzői kivételesnek számítanak az 1000 dollár alatti árkategóriában

A beágyazott rendszerek fejlesztői, a karbantartási és szerviztechnikusok, valamint az oktatásban dolgozók egyaránt élvezhetik a berendezés széles körű funkciói és képességei nyújtotta, mindennapi munkát megkönnyítő előnyöket.

A Rohde & Schwarz leányvállalata, a HAMEG által kifejlesztett, R&S HMO1002 sorozatú, vegyes jelű oszcilloszkópok sávszélessége egyszerű bővítési lehetőséggel bármikor növelhető 50 MHz-ről 70 MHz-re vagy akár 100 MHz-re. A HAMEG a közelmúltban minden műszerére bevezette az ún. opciókupon-rendszert, amely az R&S HMO1002 oszcilloszkópokra is érvényes. Az R&S HMO1002 mindezek mellett vegyes jelű mérési képességekkel is rendelkezik. Manapság egy analóg és digitális jelek egyidejű mérésére alkalmas oszcilloszkóp már nem számít ritkaságnak, kivéve az 1000 dollár alatti árkategóriát. Különlegesség az R&S HMO1002 ventilátor nélküli konstrukciója is, amely csendes működést biztosít, és csökkenti a műszer meghibásodásának valószínűségét. Az oszcilloszkóp csillogásmentes képernyője az előlap mintegy 40%-át foglalja el, és könnyen leolvasható. Az elő­lapon keresztül logikaszintmérő szonda is csatlakoztatható a műszerhez.

Jelminta-generátor beágyazott rendszerek fejlesztéséhez

A beépített jelminta-generátor segítségével a beágyazott rendszerek professzionális fejlesztői akár 50 Mibit/s sebességű protokollüzeneteket is létrehozhatnak, amivel szimulálhatók — többek között — a még fejlesztés alatt álló áramköri elemek is. Az előállított jelmintákhoz csatornánként 2 kibit áll rendelkezésre. A műszer négybites (25 MHz-ig állítható) számlálókimenetének köszönhetően a jelminta-generátor órajelforrásként is használható. A berendezés nagy, akár 10000 jelszakasz/s frissítési sebessége a jelhibák rendkívül pontos mérését teszi lehetővé. A fejlesztők számára vonzóak lehetnek az amplitúdómaszk-alapú megfelelőségi vizsgálatok is.

Beépített digitális feszültségmérő és alkatrészvizsgáló, szerviztechnikusok számára

Az R&S HMO1002 típusú oszcilloszkóp belső, három helyiértékes digitális feszültségmérőjével mindkét analóg csatornán egyszerre lehet potenciálszintet mérni, emellett csatornánként két paraméter definiálható. A szerviztechnikusok munkáját megkönnyítő digitális alkatrészvizsgálóval gyorsan és könnyen ellenőrizhető a kondenzátorok, tekercsek és félvezetők működőképessége.

Oktatást segítő, különleges funkciók

Az oktatók különösen vonzónak fogják találni az R&S HMO1002 típusú oszcilloszkóp oktatási üzemmódját. Ebben a működési módban az összes, akár 28 jel­paraméter mérésére alkalmas automatikus elemzőeszköz (gyorsnézeti, automatikus beállító és automatikus mérőfunkció) ki van kapcsolva. Aki meg akarja kerülni ezt az üzemmódot, nem fog sikerrel járni: az automatikus elemzőeszközök rövid időre bekapcsolhatók ugyan, de valahányszor képernyőfelvételt készítünk, az eredménymemória törlődik, ezért csak helyesen elvégzett kézi mérések után használható a képernyő-felvételi funkció. A helyes mérésekkel kapott képernyőfelvételeket a műszer fel is címkézi, ezért egyértelműen leolvasható, hogy a mérést helyesen végezték-e el.

Az R&S HMO1002 sorozatú, vegyes jelű oszcilloszkópok a Rohde & Schwarz és leányvállalata, a HAMEG kiváló minőségű, vonzó árfekvésű, általános vizsgálati és mérőműszereket tartalmazó „Value Instruments" termékkategóriájának új tagjai.

További információk a „Value Instruments" családba tartozó berendezésekről

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény