FőoldalRendszerintegrátorA mesterséges intelligenciába fektet az ABB
2014. november 27., csütörtök ::

A mesterséges intelligenciába fektet az ABB

VicariousAz ABB a látást, beszédet és mozgásszabályozást fejlesztő hosszú távú kutatási programot támogat a robotika területén és az ABB Technology Ventures-ön keresztül tőkét fektetett be a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó vállalatba, a Vicarious-ba

A Vicarious egységes algoritmikus architektúra kifejlesztésével a látás-, a nyelv- és mozgásszabályzás terén az emberihez fogható intelligencia létrehozásán dolgozik. A San Franciscó-i központú vállalat olyan vizuális észlelési problémák megoldására koncentrál, mint például a felismerés, a szegmentálás és helyszín-elemzés.

„Ennek a partnerségnek a résztvevői tökéletesen kiegészítik egymást. Az ABB a robotikában úttörő szerepet tölt be világszerte üzembe helyezett több mint 250 000 ipari robotjával, amelyek segítségével növeli a termelékenységet, javítja a minőséget és a dolgozók biztonságát. A Vicarious ugyanazt testesíti meg a mesterséges intelligencia-kutatásban, amit az ABB a robotikában" – mondta Girish Nadkarni, az ABB Technology Ventures vezetője. „A robottechnológia elérte azt a fejlettségi szintet, ahol a robotok számos olyan feladat elvégzésére képesek, amelyek az emberek számára jelentős kihívást jelentenének, vagy azok végrehajtása veszélyes lenne számukra. A robotok és a mesterséges intelligencia ötvözése nagy távlatokat nyithat meg előttünk a jövőben."

„Az ABB a robotika és a gyártás világában szerzett egyedi szaktudásával járul hozzá a partnerség sikeréhez" – mondta a Vicarious társalapítója, D. Scott Phoenix. „A robotfejlesztés terén jelentős korszak derekán tartunk, amikor olyan új alkalmazások jelennek meg, amelyeket néhány éve még elképzelni sem tudtunk volna. A Vicarious stábja izgatottan várja, hogy mit hoz számunkra ez a partnerség a következő évek során" – tette hozzá Dr. Dileep George, a Vicarious másik társalapítója.

A Vicarious 2010-es indulása óta hosszú távú kutatási céljai elérésére közel 70 millió dollárt kapott különböző befektetőktől, többek között Mark Zuckerbergtől, Jerry Yangtól, Jeff Bezostól és Peter Thieltől.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény