FőoldalRendszerintegrátorIndukciós töltőn dolgozik a BMW
2014. július 30., szerda ::

Indukciós töltőn dolgozik a BMW

A cég szerint néhány éven belül piacra is lépnek vele

Az elektromos autók használatának legnagyobb problémáját a töltés jelenti: az igencsak korlátozott akkumulátor kapacitás miatt sűrűn kell töltőhelyeket kialakítani, ugyanakkor pedig rengeteg ember számára jelent problémát maga a töltési procedúra. Az indukciós, vezeték nélküli töltés gondolata már számtalanszor felmerült, mint hívogató megoldás.

A hivatalos forrásból érkezett információ szerint a BMW a tettek mezejére lépett: a bajorok már nagyban fejlesztik indukciós töltőjüket. Az indukciós autótöltő első generációja a tervek szerint öt éven belül kerülhet piacra, és elsősorban a kisebb akkumulátorkapacitással dolgozó, konnektorról tölthető plug-in modellek töltését szolgálná, míg a nagyobb teljesítményű második generáció kicsit később érkezne, és segítségével már a teljesen elektromos járművek relatíve gyors feltöltése sem jelentene problémát.

Az első generáció a tervek szerint 3,6 kW-os töltési rátával fog dolgozni, amihez 90 százalék feletti hatékonyság társul. A BMW szerint egy plug-in hibridmodell akkumulátorát három órán belül feltölti, a következő fejlesztési ciklusban pedig már 7 kW-tal számolhatunk, ami lényegesen lecsökkenti a töltési időt. A töltéshez egyébként a sofőrnek egyszerűen csak a földön lévő, padlóba integrált töltőmodul fölé kell parkolnia (a fedélzeti rendszer segít a pontos beállásban), és aktiválnia kell a folyamatot, az indukciós töltő pedig egy táblagéppel/okostelefonnal kommunikál, így valóban kényelmes a rendszer használata.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény