FőoldalRendszerintegrátorKönnyű kezelhetőség, sokrétű elemzési eszközkészlettel
2014. június 17., kedd ::

Könnyű kezelhetőség, sokrétű elemzési eszközkészlettel

– A Rohde & Schwarz új, RTE-sorozatú oszcilloszkópjai. Az R&S® RTE-sorozatú digitális oszcilloszkópok segítségével gyorsan és megbízhatóan végezhetők el a hétköznapi méréstechnikai feladatok, beágyazott rendszerek fejlesztése, teljesítményelektronikai vizsgálatok és általános hibakeresés során egyaránt. Nagy mintavételi és jelbefogási sebességük, valamint kiváló jelhűségük jelentősen megkönnyíti a munkát. Széles körű mérési és elemző eszközkészletük gyorsan szolgáltat eredményeket, nagy felbontású érintőképernyőjüknek köszönhetően pedig igen könnyen kezelhetők

A Rohde & Schwarz új, RTE-sorozatú oszcilloszkópjainak sávszélessége 200 MHz-től 1 GHz-ig terjed. Másodpercenként egymillió jelszakaszt meghaladó jelbefogási képességüknek köszönhetően gyorsan felfedhetők velük a különféle jelhibák. Különösen precíz digitális szinkronizáló (trigger-) rendszerük, amely gyakorlatilag mentes mindenféle bizonytalanságtól, igen pontos megjelenítést biztosít, átvitelük pedig – 7 bitet meghaladó eredő felbontással rendelkező analóg-digitális átalakítójuk révén – szinte teljesen torzításmentes. 5 GHz-es mintavételi sebességükkel és csatornánkét 50 millió mintáig terjedő memóriamélységükkel pontosan rögzíthetők hosszú idejű jelszakaszok is, ami többek között soros protokollok – például I2Cvagy CAN buszok – adattartalmának elemzése során lehet szükséges.

Összetett feladatok végrehajtása során mutatkoznak meg igazán az R&S® RTE gyorsaságának előnyei. Például az amplitúdómaszk-alapú vizsgálatok szinte azonnal szolgáltatnak statisztikailag mérvadó eredményeket. Az igen életszerű, spektrumanalizátorokra emlékeztető FFT-funkcióval még a szórtan fellépő jelösszetevők is megbízhatóan kimutathatók, így e műszerek termékfejlesztés közben, elektromágneses zavaráshoz kapcsolódó hibakeresésekhez is kiválóan használhatók.

10,4 hüvelyk képátlójú, nagy felbontású XGA-érintőképernyőjüknek köszönhetően a mindennapi méréstechnikai műveletek teljesen intuitívan végezhetők el ezekkel az oszcilloszkópokkal. Például, az elmentett műszerbeállítások eléréséhez mindössze végig kell húznunk az ujjunkat a képernyőn, a megjelenített hullámalakok pedig egyszerűen áthúzhatók a képernyő bármely részére. A kijelző szélén kis méretben, valós időben, áttekintő jelleggel ábrázolt jelalakok révén minden esemény nyomon követhető. A párbeszédablakok félig áttetszően jelennek meg az aktív jelalakokra rajzolva, így ez utóbbiak mérete nem változik meg a menük lehívásakor. A menürendszer kezelését jelfolyamábrák, továbbá a párbeszédpaneleken megjelenő előre-, ill. visszaléptető gombok segítik.

A munkavégzés hatékonyságát újszerű eszközök is segítik. A gyorsmérési („QuickMeas") funkcióval egyidejűleg több vizsgálat is végrehajtható egy jelen. Egy adott szakasz egyszerű ujjmozdulatokkal kinagyítható, ha finom részletek gyors megtekintésére van szükség. E funkciók egy külön konfigurálható eszközsorból választhatók ki.

A Rohde & Schwarz számos célorientált alkalmazást is kínál az R&S® RTE-sorozatú oszcilloszkópokhoz, többek között soros protokollok vizsgálatára szolgáló szinkronizáló (trigger-) és dekódoló kiegészítéseket, 16 járulékos digitális csatornát kezelő, vegyes jelű opciót, továbbá teljesítményelemzésre szolgáló bővítést is. A kínálatot mérőfejek széles választéka teszi teljessé.

Az új, R&S® RTE-sorozatú oszcilloszkópok már megrendelhetők a Rohde & Schwarztól, kétvagy négycsatornás változatban, 200 MHz-es, 350 MHz-es és 500 MHz-es vagy 1 GHz-es felső határfrekvenciával.

A Rohde & Schwarz honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény