FőoldalRendszerintegrátorNonstop orvosi távfelügyelet a Xerox-tól
2014. február 18., kedd ::

Nonstop orvosi távfelügyelet a Xerox-tól

A szív – és érrendszeri, illetve a légzőszervi betegségekkel küzdő emberek szoros felügyeletet követelnek az orvosoktól. Az esetleges állapotromlásukat csak folyamatos monitoringgal lehet megelőzni. Emiatt a betegeknek és a doktoroknak folyamatos összekötetésben kell állniuk egymással, viszont az állandó megfigyelés eddig nagyon sokba került

Erre megoldásul a Xerox kutatói, a betegek védelmét szem előtt tartva, a költségek csökkentése érdekében kidolgoztak egy olyan kamerás, adatküldésre-és elemzésre alkalmas, vezeték nélküli rendszert, amely a betegeknek sem okoz semmilyen korlátozást, nem jár fertőzésveszéllyel, illetve az orvosoknak is segítséget jelent a gyógyító munkában.

A Xerox indiai és websteri kutatóinak együttműködésével kifejlesztett és az indiai Manipal Egyetemi Kórházban jelenleg tesztelt technológia lényege, hogy a betegeket olyan szenzoros kamerákkal „figyelik", amelyeknek a felvételeit egy speciális algoritmus segítségével az orvosi műszereken megjeleníthető életjelekké lehet átalakítani. Például amikor a szívdobbanás hatására oxigéndús vér kerül a szervezetbe a bőr vörösebb lesz. A Xerox által fejlesztett kamerák észlelik ezt a változást - ami egyébként az emberi szem számára nem látható - és a kamerákkal összekötetésben lévő műszerek máris kiszámolják többek közt a pulzusszámot, ami azonnali információt jelent doktoroknak ahhoz, hogy kell-e nekik bármilyen beavatkozást elvégezniük a betegnél. A kamerarendszer abban is előrelépést jelent, hogy a pácienseknek nem szükséges folyamatosan kórházban tartózkodniuk, hanem akár otthonukban, vagy egyéb külső helyszínen is figyelemmel követhetőek, miután a kamerák könnyen mozgathatóak, és vezeték nélküli kapcsolattal működnek.

A Xerox egészségügyi kutatásai azt a célt szolgálják, hogy a modern orvoslást minél közelebb hozzák a mindennapok realitásaihoz, illetve a beteg-doktor kapcsolatot mindkét fél számára komfortosabbá, könnyebbé és egyszerűbben kezelhetővé tegyék a mielőbbi gyógyulás érdekében.

A rendszer bemutató videója

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény