FőoldalRendszerintegrátorLaboratóriumok felszerelése
2014. február 11., kedd ::

Laboratóriumok felszerelése

A Rohde & Schwarz „Value instruments"-sorozatú műszereivel már nem csupán álom. A Rohde & Schwarz elsősorban csúcsminőségű berendezéseiről ismert, noha a cég arculatába hosszú idők óta költséghatékony, általános célú mérőműszerek is beletartoznak. E készülékek immár a Rohde & Schwarz internetes áruházából is egyszerűen megrendelhetők, a cég leányvállalatának, a HAMEG-nek a termékeivel együtt

1. ábra. Visszautasíthatatlan lehetőség: a Rohde & Schwarz és leányvállalata, a HAMEG kedvező árfekvésű, általános célú mérőműszerei bármely kifinomult elektronikai labor szilárd alapját képezhetik.

Minden, ami alapszintű igények kielégítéséhez szükséges

2. ábra. A „Value Instruments" katalógus a Rohde & Schwarz bármely képviselőjétől beszerezhető vagy letölthető a www.rohde-schwarz.com/value címről.

A hétköznapi laboratóriumi vizsgálatok nem mindig bonyolult, összetett mérések, sokszor nem igényelnek csúcskategóriás műszerekből összeállított műszaki hátteret. Az alapszintű labortevékenységekhez rugalmas és költséghatékony asztali „igáslovak" kellenek - olyan eszközök, amelyek nem túlzottan komplikáltak, ugyanakkor sokrétűek és igen megbízhatóak, például oszcilloszkópok, multiméterek, frekvenciaszámlálók, tápegységek, jelgenerátorok és analizátorok (1. ábra). Az ilyen jellegű műszerek beszerzése, javítása és kezelhetősége egyaránt egyszerű kell, hogy legyen. A Rohde & Schwarz a saját termékpalettájának egyes készülékeit a HAMEG termékcsoporttal közös, vonzó kínálatot tartalmazó katalógusba rendezte össze, amely a „Value Instruments" (értsd: Értékcentrikus méréstechnika - a ford.) címet viseli (2. ábra). Számos országban ezek a berendezések a cég saját internetes áruházán keresztül is megrendelhetők, egy fejlett elektronikai labor felszerelését mindössze egy helyen történő elektronikus vásárlássá leegyszerűsítve (4. ábra).

Kiemelkedő minőség, még alacsonyabb árkategóriában is

Könnyű kezelhetőségük és kiváló minőségük mellett a „Value Instruments"-csoportba tartozó műszerek ár/érték aránya is kivételesen jó. E termékcsalád számos tagja a hétköznapi laboratóriumi munkát jelentősen megkönnyítő, egyedi képességekkel rendelkezik. [Pl. az R&S®RTM sorozatú oszcilloszkópok, közvetlenül a bekapcsolást követően üzemkészek, a gyorsmérési („QuickMeas") funkciójukkal pedig egy szempillantás alatt megjelenítik a vizsgált jel legfontosabb paramétereit.] Az új, HAMEG HMC8012 típusú digitális multiméter mérési tartománya négyszer szélesebb, mint más, azonos kategóriájú multimétereké, méréshatárváltás nélkül. Árammérés esetén is egyetlen csatlakozón keresztül képesek a teljes dinamikájukat átfogni — ami életvédelmi és kezeléstechnikai szempontból különösen előnyös.

3. ábra. A Rohde & Schwarz üzeme a csehországi Vimperkben, ahol HAMEG termékek és számos Rohde & Schwarz műszer egyaránt készül. A gyár nagy gyártási mélységgel rendelkezik, lefedve a fémfeldolgozástól és kábel-, illetve vezetékszerelvények előállításától az összeszerelésig és felületi megmunkálásig terjedő teljes értékláncot. Mindezek révén a Rohde & Schwarz a végtermék minőségét meghatározó valamennyi tényezőt kézben tartja.

A Rohde & Schwarz neve egyet jelent a precíziós mérésekkel és kiváló működési jellemzőkkel minden termékcsalád esetében. Mindez a gyártás minőségére is igaz: a „Value Instruments" műszercsoport tagjai is ugyanazon szigorú minőségi normák szerint készülnek, mint a magas árfekvésű Rohde & Schwarz berendezések, ugyanazon gyáregységekben (3. ábra). Ezek eredményeképpen mind az anyagminőség, mind a gyártási színvonal tekintetében a legmagasabb követelményeket is kielégítik.

Jó minőségű mérőberendezések mindenki számára

4. ábra. Számos országban a Rohde & Schwarz internetes áruházán keresztül is megrendelhetők a „Value Instruments" készülékcsoportba tartozó műszerek. A webstore.rohde-schwarz.com weboldalon ellenőrizhető, hogy hol vehető igénybe ez a szolgáltatás. A műszerek természetesen továbbra is beszerezhetők a hagyományos értékesítési csatornákon keresztül is.

A „Value Instruments" kategóriájú műszereket nem csupán nagy cégek számára fejlesztették ki, hanem a kis- és középvállalkozásokban tevékenykedő szakembereknek is, akik korábban túlságosan drágának találhatták a Rohde & Schwarz termékeit. E készülékek könnyű beszerezhetőségének és kedvező árfekvésének köszönhetően már minden professzionális felhasználó hozzájuthat jó minőségű mérőeszközökhöz. A „Value Instruments" műszercsoport készülékeibe fektetett beruházás hamar megtérül e műszerek magas produktivitása, hosszú élettartama és megbízhatósága következtében.

HAMEG Instruments

Az 1957-ben alapított német vállalat, a HAMEG Instruments alacsonyabb árfekvésű, általános célú elektronikai mérőműszereket fejleszt gyári tesztelésekhez, valamint szervizek, fejlesztőlaborok és oktatási intézmények számára. A cég 2005 óta tagja a Rohde & Schwarz-csoportnak. A HAMEG műszereket a vállalat központjában, a Frankfurthoz közeli Mainhausenben és Chemnitzben fejlesztik, a gyártás pedig a Rohde & Schwarz csehországi üzemében, a német határ mentén található Vimperkben zajlik – az anyavállalat számos általános méréstechnikai berendezésével együtt, a drágább készülékekkel megegyező, szigorú minőségi normák szerint. A HAMEG termékek számos forgalmazónál beszerezhetők, illetve közvetlenül is megrendelhetők a Rohde & Schwarz értékesítési rendszerén vagy internetes áruházán keresztül.

2012 óta a HAMEG-logón is megjelenik, hogy a vállalat a Rohde & Schwarz cégcsoport tagja.

A Rohde & Schwarz kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény