FőoldalRendszerintegrátorMegvannak a GE tervezőversenyének nyertesei
2013. december 17., kedd ::

Megvannak a GE tervezőversenyének nyertesei

A GE közzétette annak a nyolc nyertesnek a nevét, akik a cég által meghirdetett tervezőverseny keretében repülőgép-hajtóművek rögzítéséhez használt tartókonzolokat terveztek újra háromdimenziós nyomtatás alkalmazásával. A 7000 dolláros első díjat M Arie Kurniawan nyerte az indonéziai Salatigából. A 20 000 dolláros összdíj fennmaradó részét a verseny további hét helyezettje kapja meg, a magyar versenyző, Mándli Péter a hatodik helyet szerezte meg

A tíz legjobb tartókonzol-tervet a GE Aviation cincinnati gyárában additív gyártástechnológia alkalmazásával gyártották le, majd a kész konzolokat szigorú terhelési próbának vetették alá a GE niskayunai globális kutatóközpontjában. Az alkatrészeken végzett meghibásodási teszt azt volt hivatott biztosítani, hogy a nyertes tartókonzolok megfeleljenek a legmagasabb szintű minőségi és teljesítménykövetelményeknek. A sugárhajtómű-tartókonzoloknak ugyanis nagyon fontos szerepük van: úgy kell megtartaniuk a hajtómű súlyát annak mozgatása alatt, hogy közben ne törjenek el vagy görbüljenek meg.

Steve Liguori, a GE globális innovációs igazgatója elmondta: „A GE tudja, hogy az innováció bármilyen forrásból származhat. Ez a verseny a GrabCAD közösség találékonyságát aknázta ki a holnap kihívásainak leküzdését szolgáló új megoldások kifejlesztéséhez, az additív gyártástechnológia alkalmazásával. A GE méretét és szakértelmét a nyílt innovációval párosítva tovább növelhetjük a tervezők, mérnökök, anyagtudósok és további partnerek hálózatát, így újradefiniálhatjuk az iparágat, és valódi eredményeket hozhatunk ügyfeleink számára."

A GE és a GrabCAD a digitális technológiák által kínált lehetőségek kiaknázására irányuló stratégiák kidolgozásával foglalkozó Undercurrent céggel szoros együttműködésben 2013 júniusában írta ki a tervezőversenyt, amelyre rekordszámú – 56 országból csaknem 700 – pályázat érkezett a GrabCAD mérnökökből és tervezőkből álló közösségén keresztül.

Hardi Meybaum, a GrabCAD vezérigazgatója elmondta: „Közösségünk fantáziáját ugyancsak megmozgatta ez a GE számára végzendő valódi mérnöki feladat. Elképesztő mennyiségű pályázat érkezett a világ minden tájáról, hiszen a mérnökök esélyt akarnak kapni arra, hogy valami olyat tervezhessenek, ami aztán gyártásba kerül és egy valódi probléma megoldását szolgálja. A GE sugárhajtómű-tartókonzol tervező versenye felülmúlta a várakozásokat, és megmutatta, hogy a cég elkötelezett a nyílt fejlesztés és együttműködés keretében létrejövő innováció iránt. Ez a jövő útja ugyanis, és remek érzés, hogy éppen a mi platformunk adott helyet ennek."

A II. forduló nyertesei:

1. helyezett: M Arie Kurniawan Indonéziából.
2. helyezett: Dr. Thomas Johansson Svédországból.
3. helyezett: Sebastien Vavassori az Egyesült Királyságból.
4. helyezett: Nic Adams Ausztráliából.
5. helyezett: Fidel Chirtes Romániából.
6. helyezett: Mándli Péter Magyarországról.
7. helyezett: Andreas Anedda Olaszországból.
8. helyezett: Piotr Mikulski Lengyelországból.

Az additív gyártástechnológia alkalmazásával gyártott tartókonzolok itt tekinthetők meg. A GE nyílt innovációs kezdeményezéséről bővebb információ a http://www.ge.com/about-us/openinnovation weblapon található.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény