FőoldalRendszerintegrátorAz ABB szállítja Velence Wi-Fi hálózatát
2013. október 29., kedd ::

Az ABB szállítja Velence Wi-Fi hálózatát

A nagysebességű vezeték nélküli szélessávú rendszer ingyenes internet hozzáférést biztosít a világ egyik leghíresebb városában

Az energetika és az automatizálás területén a világ vezető vállalatának számító ABB nagyteljesítményű vezeték nélküli szélessávú hálózatot helyezett üzembe az olaszországi Velencében. A hálózat a velencei lakosok és vállalkozások számára ingyenes internet-hozzáférést biztosít, míg a várost évente felkereső 22 millió turista számára egy jelképes díj ellenében teszi majd lehetővé az internetelérést. A megbízást Velence város önkormányzata ítélte oda az ABB-nek.

A fix és mobil csomópontok hálózatából felépülő Wi-Fi rendszer napi 200 GiB adatforgalom lebonyolítására és 40000 előfizető kiszolgálására képes. A rendszer 200 vezeték nélküli mesh routerrel rendelkezik. A routereket az a Tropos Networks szállította, amelyet az ABB egy 2011-ben lebonyolított akvizíció keretében vásárolt, így a cég termékei jelenleg az ABB kommunikációs termék- és szolgáltatási portfólióját gazdagítják. A routerek tokozása esztétikus, jól illeszkedik a telepítési környezetbe, és belesimul a város műemléki építészeti összképébe is.

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Velence híres fenséges épületeiről és keskeny kanyargós utcáiról. A 118 szigetre épült Velencét csatornák hálózzák be, és a csatornák által határolt városrészeket hidak kötik össze. Velencét szinte mindenki a világ legromantikusabb és legszebb városának tartja, így nem meglepő, hogy ez a város a turizmus egyik legnépszerűbb úti célja.
„Annak ellenére, hogy ennek a csodálatos történelmi városnak a földrajzi adottságai jelentettek bizonyos kihívást a számunkra, a rendszerünk megbízható, nagyteljesítményű Wi-Fi hozzáférést és zökkenőmentes internetes barangolást tesz lehetővé. Az alkalmazott technológia gyorsan és könnyen fejleszthető, és jól illeszkedik a környezetbe", nyilatkozta Brice Koch, a Power Systems divízió vezetője.

A megoldás egyedülálló tulajdonsága, hogy a rendszer automatikusan képes kapcsolni két frekvencia között (2,4 és 2,5 GHz). Maximális jelerősséget és folyamatos kapcsolódhatóságot biztosít még keskeny, kanyargós utcácskákban is, ahol nincs rálátás a rendszerre. A rendszer másik egyedi tulajdonságát a fedélzeti routerek jelentik, amelyek a Canal Grandén és a többi csatornán közlekedő vízibuszokon utazó felhasználóknak biztosítanak megbízható és problémamentes barangolási szolgáltatást. Velence lakosai napi átlag 30 percet utaznak vízi járművel, így a hálózat vízi jármű fedélzetéről történő elérése szívesen fogadott kényelmi szolgáltatás. A rendszer által kínált további előnyök közé sorolható még annak méretezhetősége, bővíthetősége és könnyű kiépíthetősége is.

Velence Wi-Fi telepítési projektje részét képzi a Róma, Velence és Szardínia által kezdeményezett „Free ItaliaWiFi" programnak, aminek célja az ingyenes vezeték nélküli szélessávú hálózatokból álló országos rendszer kiépítése. A kezdeményezés jelenleg 41 hálózatot, 2130 nyilvános, vezeték nélküli (Wi-Fi) internet-hozzáférési pontot (hotspot) és 427000 tagot fog össze Itália szerte.

Az ABB piacvető szállítója a vezeték nélküli szélessávú hálózatoknak, amelyek segítségével megbízható, biztonságos és méretezhető („skálázható") vezeték nélküli IP hálózatok építhetők ki a gazdaság számos területén – pl. közműszolgáltató rendszerek, olaj- és gázipar, bányászat, intelligens hálózatok (smart grid) és smart cities – hasznosítható gyakorlati („field") alkalmazások számára.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény