FőoldalRendszerintegrátorA Rohde & Schwarz 4 GHz-es oszcilloszkópja
2013. március 18., hétfő ::

A Rohde & Schwarz 4 GHz-es oszcilloszkópja

A legprecízebb és leggyorsabb készülék kategóriájában A Rohde & Schwarz továbbra is céltudatosan bővíti oszcilloszkópjainak kínálatát, 4 GHz-es típussal gazdagítva R&S RTO-sorozatú, csúcskategóriás oszcilloszkópcsaládjának választékát. Az R&S RTO1044 típusú oszcilloszkóp az R&S RT-ZD40 típusú, 4,5 GHz sávszélességű differenciális mérőfejjel párosítva különösen hatékony eszközként segíti mind a digitális, mind az analóg és a rádiófrekvenciás áramkörök fejlesztését

A Rohde & Schwarz 20 Gminta/s mintavételi sebességű, 4 GHz-es csúcskategóriás oszcilloszkópja igen sokféle területen alkalmazható: az R&S RTO1044 kiválóan használható gyors jelek, illetve meredek fel-lefutások elemzéséhez. A legkülönfélébb adatátviteli illesztők vizsgálhatók vele egészen 1,6 Gbit/s sebességig, gyors órajelek mérésére pedig 800 MHz-ig alkalmas.

 

Az RTO műszercsalád képességeit sokrétűen kihasználhatjuk: a berendezések magas érzékenysége és nagy pontossága elengedhetetlen a jellemzően kisamplitúdójú (1 V-nál gyengébb) jelek vizsgálatához. Különösen kiszajú bemeneti fokozatuknak köszönhetően még a legérzékenyebb beállításban (1 mV/osztás mellett) is megmarad a teljes 4 GHz-es mérési sávszélességük. 10 GHz-es, egymagos A/D-átalakítójuk példátlanul széles dinamikatartománnyal rendelkezik (az effektív bitek száma meghaladja a 7-et). A készülékek további, szintén példátlan jellemzője, hogy másodpercenként 1 millió jelszakaszt képesek befogni és elemezni. Digitális indító (trigger)-rendszerüknek köszönhetően pontosan behatárolhatók akár a keskeny „jeltüskék" is (50 ps-ig terjedően), keletkezési pontjukkal együtt, szabályozható trigger-hiszterézisük révén pedig az indítófokozat érzékenysége a vizsgált jelhez állítható.

 

Gyors FFT-számítása, széles dinamikatartománya és 4 GHz-ig terjedő sávszélessége következtében frekvenciatartománybeli vizsgálatokhoz is kitűnően használható az R&S RTO1044: áramkörök ellenőrző mérései és hibakeresések során még a szórt elektromágneses zavarjelek is megbízhatóan érzékelhetők segítségével. Akár négy rádiófrekvenciás jel spektruma is megfigyelhető vele egyidejűleg, fázishelyesen.

 

A Rohde & Schwarz gyártmányú oszcilloszkópok érintőképernyővel rendelkeznek, ami a könnyű kezelehetőséget új megvilágításba helyezi. A félig áttetsző párbeszédablakokat, elhúzható mérési mezőket, konfigurálható eszközsort és az aktuális hullámformákat szemléltető előnézeti ikonokat tartalmazó, logikusan felépített képernyőjüknek köszönhetően még az összetett mérési műveletek is gyorsan és hatékonyan elvégezhetők. A 10,4 hüvelyk átmérőjű érintőképernyő ésszerű kompromisszum a kis méret és a jó használhatóság között.

 

„A 4 GHz-es oszcilloszkópok számtalan funkciójuk következtében kitűnően alkalmazhatók általános kutatási, orvostechnológiai és rádiófrekvenciás chipkészletek fejlesztése terén egyaránt" — állítja Jörg Fries, a Rohde & Schwarz oszcilloszkóp-alrészlegének igazgatója.

 

A 4 GHz sávszélességű, R&S RTO1044 oszcilloszkóp és a 4,5 GHz sávszélességű, R&S RT-ZD40 differenciális mérőfej megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól.

 

A Rohde & Schwarz kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény