FőoldalRendszerintegrátorAdatgyűjtés energetikai optimalizációhoz
2013. január 22., kedd ::

Adatgyűjtés energetikai optimalizációhoz

A meglévő energiarendszerek felülvizsgálatával jelentős tartalékokra derülhet fény, lehetőség nyílik az egyes rendszerek újragondolására, átalakítására, ezzel az energiafelhasználás költségeinek csökkentése érhető el

Megtakarítások realizálhatók a rendszer működésének vizsgálatát követő optimalizálással. Rengeteg mérési adat szükséges ahhoz, hogy a meglévő rendszerek működéséről képet kapjunk és elindulhasson a rendszer újragondolása. Szükséges az elektromos fogyasztók mérése, akár külön-külön is, a világításra fordított energia meghatározása, a fűtés és vízfogyasztás felmérése. Az összes energiahordozó és fogyasztó vizsgálata sok mérési pontot jelent, sokszor földrajzilag egymástól távol fekvő területeken.
A mérések elvégzéséhez sokféle mérőberendezés, adatgyűjtő áll rendelkezésre. Az adatok összegyűjtése mellett fontos feladat azok egy helyre juttatása is, ahol a feldolgozásuk megtörténik.

A mérők sokfélék lehetnek: ahány gyártó, annyiféle mérő, interfész és kommunikációs protokoll. A Remonn termékcsalád olyan különféle hardverinterfészeket támogat, mint ethernet, RS-232, RS-485, M-Bus, digitális bemenetek. Így csatlakoztatható a mérőberendezések túlnyomó többségéhez.
A hardverinterfészek problematikája nem minden, szükséges a kommunikációs protokollok illesztése is. Gyakran áll elő az a szerencsés helyzet, hogy szabványos protokollt támogatnak a mérők, de sokszor előfordulnak egyedi, gyártói protokollok. Ilyen esetben is jó megoldást jelent a Remonn alkalmazása, mert lehetőség van tetszőleges kommunikációs protokoll implementálására is. A Remonn kiolvassa a mérési adatokat az egyedi protokollal, majd egy konverzió után, meghatározott protokoll szerint, elküldi az adatokat az adatszerver számára.
Miután a Remonn berendezés kiolvasta és továbbította a mérési adatokat, lehetőség nyílik azok elemzésére. Az adatok kiolvasásához és szerverre továbbításához nem szükséges a helyszínre kimenni, mert a feladatok távolról is elvégezhetők.
A Remonn Industrial termékcsalád több tagból áll, soros és ethernet interfészt biztosít, valamint egyaránt alkalmas szabványos vagy egyedi ipari protokoll átvitelére.

A Remonn Industrial honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény