FőoldalRendszerintegrátorÚj, nagy pontosságú LCR mérők a Hioki-tól
2013. január 02., szerda ::

Új, nagy pontosságú LCR mérők a Hioki-tól

A japán Hioki E.E. Corp. új készülékekkel bővítette nagy pontosságú LCR mérőinek választékát

A korábbi 3522-50 típusú LCR mérő maximális mérési frekvenciáját (100 kHz) az IM3523 és IM3533 típusú készülékek esetében 200 kHz-re terjesztették ki. IM3523: DC(R), 40 Hz … 200 kHz; IM3533: DC(R), 1 mHz … 200 kHz. A műszerek pontossága, valamint mérési sebessége is tovább nőtt; pontosságuk ±0,05%, mérési sebességük: 2 ms.
A mérési sebesség növekedése elsősorban alkatrészek gyártás közbeni ellenőrzése esetében jelent nagy előnyt. A mérések megbízhatóságát fokozza az új „contact check” funkció, amely a mérőkábelek törése, vagy a nem megfelelő csatlakoztatás okozta hibás méréseket előzi meg.
A fentieken túlmenően az IM3533-01 típus „sweep” funkcióval is rendelkezik, amelynek segítségével folyamatos mérés valósítható meg a beállított frekvenciahatárok között.
A készülékek USB interfésszel rendelkeznek, továbbá opcionálisan GPIB, RS—232 és ethernetinterfész is választható.
Az IM3570 LCR mérő és impedanciaanalizátor mérési frekvenciája DC(R) és 4 Hz … 5 MHz. A „sweep” funkció ennél a készüléknél is elérhető, így grafikus kijelzőjén a vizsgált alkatrész paraméterei grafikusan is megjeleníthetőek a frekvencia függvényében (opció). Kettő fix frekvencián kimondottan nagy sebességgel dolgozik (1,5 ms @ 1 kHz; 0,5 ms @ 100 kHz), így gyártás közbeni ellenőrzésre használva jelentős termelékenységnövekedés érhető el. Az USB, GPIB és RS—232 interfészek standard tartozékok.

A ProMet Méréstechnika Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény