FőoldalRendszerintegrátorHa kapcsolat van, minden van!
2012. szeptember 11., kedd ::

Ha kapcsolat van, minden van!

Az ipari berendezések, rendszerek alapkövetelménye a magas rendelkezésre állás! Ha a rendszer megáll, az élet, az üzlet is megáll! Az ipari berendezések, műszerek, technológiai helyszínek esetén eddig is megszokott volt az autonóm működés, viszont a felügyelet sok esetben biztosított volt a helyszínen. Mára már annyi a felügyelendőberendezés, -rendszer, azok nagy földrajzi kiterjedésűek, távol vannak a felügyeleti központoktól, nehezen megközelíthetőek, leggyakrabban kezelő nélkül üzemelnek

Kapcsolatuk a felügyelettel sokszor nem, vagy csak nagyon nagy költségek mellett biztosítható. Ha nincs felügyelet, akkor a meghibásodások, rendellenes működés detektálása nem, vagy csak késve lehetséges. Távoli menedzsment hiányában a hiba kijavításához helyszíni beavatkozásra van szükség akkor is, ha a hiba esetleg távolról, egy élő kapcsolaton keresztül javítható lett volna.
A személyes kiszállás jelentős költséggel jár, valamint meghosszabbítja a hibaelhárítás időtartamát, így költséget vagy bevételkiesést generál.

Mobil kapcsolat a megoldás!
Kézenfekvő megoldás a ma már kiváló lefedettséggel és rendelkezésre állással működő GSM/GPRS technológia használata. A mobil adatátviteli technikákban évtizedes tapasztalattal rendelkező Kern Kft. munkatársai ezt az utat választották a Remonn Industial készülék kifejlesztésekor.
A Remonn Industrial készülékek adatkapcsolatként GPRS-t használnak és felette PPP stacken keresztül történik az adatátvitel. A GPRS által biztosított átviteli sávszélesség (~56 Kibit/s) nem magas, viszont a felügyelethez és konfiguráláshoz szükséges adatok mennyisége is alacsony, a GPRS biztosította sávszélesség elegendő erre a célra.

Helyi interfészek, felügyelt eszközök
A felügyeletbe vonandó készülékek nagyon sokfélék lehetnek: ahány készülék, annyiféle kommunikációs interfész. A teljesség igénye nélkül szó lehet PLC-k, terepi adatgyűjtők, ipari vezérlők, ipari számítógépek, szünetmentes tápegységek és még sok egyéb berendezés távfelügyeletéről.
Ahány berendezés, annyi gyártó és készüléktípus jöhet szóba: közös bennük, hogy többségük soros porton vagy ethernet-interfészen keresztül felügyelhető! A Remonn Industial-megoldás támogat RS-232, RS-485, valamint ethernet-interfészt, és rendelkezik kétállapotú be- és kimeneti portokkal, analóg interfésszel, így széleskörűen alkalmazható!

Kommuikációs protokollok
Ipari felhasználásra az évek során különféle kommunikációs protokollok kerültek kialakításra: vannak általánosan használt, szabványosnak tekinthető protokollok, mint például a Modbus, és természetesen kifejlesztettek gyártó- és készülékspecifikus protokollokat is.
A Remonn Industrial termékek protokoll-függetlenek, azaz akár Modbus és más prokollok, akár parancssor átvitelére is képesek, ezért könnyen illeszthetőek a rendszerek többségébe.
Összességében: ha kapcsolat van, minden van! A Remonn Industrial egyesíti mindazokat a tulajdonságokat, amelyek egy sikeres felügyeleti megoldáshoz szükségesek, mint stabil átviteli közeg, protokollfüggetlenség, sokoldalú helyi interfészek.

A Kern Communications Systems Kft.honlapja

A Remonn Industrial honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény