FőoldalRendszerintegrátorStabil növekedés az ABB-nél az idei második negyedévben
2012. július 27., péntek ::

Stabil növekedés az ABB-nél az idei második negyedévben

A megrendelések és az árbevétel növekedéséről számolt be az ABB cégcsoport 2012 Q2-re vonatkozóan. A növekedés - a rövid távú makrogazdasági volatilitás ellenére -, annak köszönhető, hogy a vásárlók szinte minden régióban eszközöltek beruházásokat az energiahálózat újítása és az ipari termelékenység fejlesztése érdekében

A megrendelések 9%-kal (akvizíció nélkül: 6%*) 10,1 milliárd USD-re nőttek, míg az árbevétel 6 %-kal (akvizíció nélkül: 3%) 9,7 milliárd USD-re emelkedett. A közüzemi ügyfelek folytatták beruházásaikat az átviteli hálózatok kiépítésébe, az ipari megrendelők - különösen az olaj- és gázipari szektorból - pedig többet fordították a teljesítmény biztosítására és a termelékenység fejlesztésére.
Az EBITDA (üzemi eredmény) elérte a 1,5 milliárd USD-t, mely 5%-os csökkenést (akvizíció nélkül -9%-os) jelent 2011 azonos negyedévéhez képest. Az EBITDA haszonkulcsa 15,1% volt, szemben az előző évi 16%-os eredménnyel. A körülbelül 280 millió USD értékű költségmegtakarítás ellensúlyozta az alacsonyabb árakat és a projekt haszonkulcs csúszásokat, miközben az értékesítés és a K+F területen történő beruházások növekedése emelkedést eredményezett a mutatókban. A kedvezőtlen üzleti légkör szintén hatással volt az EBITDA haszonkulcsára, mialatt jelentős különbségek mutatkoztak a devizaárfolyamok rátáiban 2011 második negyedévéhez képest, melynek köszönhetően az USD alapon jelentett árbevétel nagysága hozzávetőleg 600 millió USD-vel, az EBITDA pedig hozzávetőleg 100 millió USD-vel csökkent.
A működési cash flow hozzávetőleg 300 millió USD-vel volt kevesebb a tavalyi év Q2-es időszakához képest. A teljes divíziós cash flow 40 millió USD-vel nőtt. A vállalatcsoport cash flow-ja az alacsonyabb jövőbeni pénzmozgásokat tükrözi, mellyel a vállalat a nem kívánt változásokból adódó kockázatokat igyekszik mérsékelni, mint például az USD erősödését.
Az adózott eredmény 656 millió USD-re emelkedett, beleszámítva a megerősödött USD okozta negatív hatásokat, és a tranzakcióval, valamint amortizációval járó hozzávetőleg 100 millió USD-s költséget, mely az amerikai, kisfeszültségű termékgyártó Thomas & Betts idén május 16-án lezárult akvizíciójából következett.
"A fenti eredményekből tisztán látszik, hogy a kiegyensúlyozott üzleti stratégiánk és regionális jelenlétünk, a költséghatékony működéssel kombinálva lehetővé teszi, hogy tartósan eredményesek legyünk, még egy kedvezőtlen légkörű piacon is" - mondta Joe Hogan, az ABB CEO-ja. "Elégedettek vagyunk, mert az első negyedévhez képest fejlődött a működésünk nyereségessége. A makrogazdasági kilátások továbbra is bizonytalanok, de Kína pozitív példája, az amerikai piac folyamatos erősítése, és rugalmas európai működésünk sokkal jobban megerősít minket a rövid távú kilátásokat illetően, mint három hónappal ezelőtt."

*: Az "akvizíció nélküli" változások nem tartalmazzák a Thomas & Betts május közepén lezárult akvizícióját

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény