FőoldalRendszerintegrátorAz NI bemutatja az ipar legnagyobb teljesítményű PXI digitalizálóit
2011. május 16., hétfő ::

Az NI bemutatja az ipar legnagyobb teljesítményű PXI digitalizálóit

A National Instruments az ipar legnagyobb sávszélességű PXI formátumú digitalizálójának megjelenéséről adott hírt, ezzel kiegészítve gyorsan bővülő, nagy teljesítményű PXI műszersorozatát. A világ vezető oszcilloszkóp gyártójával, a Tektronix-szal közösen fejlesztett NI PXIe-5186 digitalizáló a Tektronix, Enabling technológia segítségével akár 5 GHz sávszélességre és 12,5 GS/s sebességű mintavételezésre képes

A társaság ugyancsak bejelentette NI PXIe-5185 digitalizálóját, amely 3 GHz sávszélesség mellett 12,5 GS/s mintavételezésre képes. Mindkét digitalizáló a National Instruments PXI-alapú hardver- és szoftver platformjának része, amely kiváló teljesítményt nyújt automatizált teszt alkalmazásokhoz.
"Izgatottak vagyunk a Tektronix együttműködéssel kapcsolatosan, amely során a két társaság erősségeit egyesítve közösen fejlesztünk ki új terméket: a Tektronix a nagy sebességű digitalizálás és az NI a szoftveresen definiált műszerezés területén." - mondta Dr. James Truchard, a National Instruments elnök-vezérigazgatója és társalapítója. - "Ezek az új digitalizálók segítenek demonstrálni Moore törvényének a tesztalkalmazásokra gyakorolt hatását, a PXI-hoz hasonlóan, nagyobb teljesítményt nyújtva kisebb méretben."
Az új digitalizálókban a Tektronix saját nagy teljesítményű oszcilloszkóp ASIC-je biztosítja a nagy sebességű, alacsony zajszintű és nagy linearitású adatgyűjtést, amelynek gyártása a rendkívül megbízható IBM 7HP SiGe eljáráson alapszik. Egy példa a Tektronix, Enabling technológia által nyújtott kimagasló jelhűségre a digitalizáló hihetetlenül alacsony jel bizonytalansága (sampling jitter) mintavételezés során. A digitalizálók nagyon alacsony, 500 fs RMS integrált jitter értéke figyelemre méltó 5,5 effektív bites felbontást (ENOB) eredményez 5 GHz-en. A saját National Instruments technológia nagy adatátviteli sebességet biztosít, gyorsabb teszt végrehajtást és pontos időzítést vagy szinkronizációt több modul esetén is, lehetővé téve sok-csatornás, integrált tesztrendszerek építését. A 3U PXI Express platformra tervezett digitalizálók 700 MiB/s gyorsaságú adatátvitelre és a csatornák szinkronizálására képesek, több modul esetén is 160 ps-on belüli felbontással. A fenti tulajdonságoknak köszönhetően ezek a digitalizálók kiválóan alkalmasak például automatizált gyártástesztelési, automatizált félvezető tesztelési és nagy teljesítményű fizikai mérőrendszerekben történő alkalmazásra.
"Világszínvonalú oszcilloszkópok gyártójaként a Tektronix elkötelezett az ügyfelek igényeinek megfelelő technológia biztosítása érdekében. Beleértve az automatizált teszt felhasználókat is, akiknek kártya formátumú moduláris műszerekre van szükségük a gyártósori tesztalkalmazásaikhoz." - mondta Kevin Ilcisin, a Tektronix technológiai vezetője. - "A nemzetközi szinten a PXI szabvány és a műszer automatizálás úttörőjeként nyilvántartott National Instruments műszervezérlésével kiegészített, iparág-vezető adatgyűjtési technológiánk révén az ügyfelek jelentős előnyt érhetnek el."
A széleskörű programozási lehetőségek megvalósítására a digitalizálók több szoftverrel is képesek együttműködni. A műszerek vezérlése és automatizálása az NI LabVIEW grafikus rendszertervező szoftverrel, az NI LabWindows/CVI ANSI C fejlesztői környezettel és a Microsoft Visual Studio .NET fejlesztői eszközökkel oldható meg. A digitalizálók az NI-SCOPE műszer-driver vagy az új LabVIEW Jitter Analysis Toolkit használatával programozhatók. A LabVIEW Jitter Analysis Toolkit olyan funkciók és mérések elvégzésre optimalizált könyvtárat tartalmaz, mint például a nagy adatátviteli sebesség esetén fellépő bizonytalanságok (jitter), szem-ábra (eye diagram) és fáziszaj mérés.
Az új digitalizálókkal és a "LabVIEW Jitter Analysis Toolkit"-tel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.ni.com/digitizers honlapra.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény