FőoldalRendszerintegrátorIpari és épületautomatizálás WAGO technológiával
2011. április 01., péntek ::

Ipari és épületautomatizálás WAGO technológiával

A WAGO 1995-ben jelent meg saját moduláris rendszerű automatizálási rendszerével a piacon. Ennek a megoldásnak az az alapelve, hogy a PLC mindig az adott feladatnak megfelelő konfigurációban állítható össze, ezáltal költségtakarékosan lehet kialakítani a rendszert, amely a későbbiek során bármikor, tetszőleges mértékben bővíthető

A WAGO-I/O-SYSTEM működhet egyéb, már meglévő rendszerek kiegészítéseképpen is, ekkor kizárólag csatolóként működve a megfelelő protokollon keresztül juttatja el az általa mért adatokat a központi egységbe.
Erre jó példa, amikor PROFIBUS csatolókat használva remote I/O-ként működik.
Ugyanakkor a WAGO-I/O-SYSTEM képes "szigetüzemű" mű­ködésre is, ebben az esetben a programozható csatolóba töltött programnak megfelelően mennek végbe az utasítások.
A WAGO minden egyes fejlesztésénél a lehető legkönnyebb illeszthetőséget vette alapul, ezért a készülékek a jelenleg ismert épület- és ipari automatizálási rendszerek nagy részével képes kommunikálni.
Ezek között a szabványok között megtalálható a PROFIBUS, Profinet, Interbus, DeviceNet, LON, BacNet, Modbus, Modbus/TCP, KNX és a CAN is.
A moduláris rendszerben egymáshoz kapcsolódó, 12 mm széles kártyákban helyezték el a digitális és analóg ki- és bemeneteket, illetve speciális modulokat. Egy modul akár 16 db digitális vagy 4 db analóg jel kezelésére képes, ezáltal rendkívül helytakarékos rendszer alakítható ki.
Természetesen mindegyik kapocspont kialakítása a jól bevált, ismert CAGE CLAMP rugós technikán alapul, így megbízható, egyszerű és gyors villamos kötést tesz lehetővé.
Villanyszerelés és épületautomatizálás egy kézből - WAGO!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény