FőoldalKonstruktőrDC-DC átalakítók ultraszéles bemeneti tartománnyal
2020. április 06., hétfő ::

DC-DC átalakítók ultraszéles bemeneti tartománnyal

A Flex Power Modules bejelentette két új sorozatát a vasúti járművek berendezéseinek tápellátására. Az 50 W-os PKM7500W rendkívül széles bemenetifeszültség-tartományt kínál 12 V-tól 160 V-ig, míg a 100 W-os PKM7100W bemeneti tartománya 14 V és 160 V között van

Ez a széles bemenetifeszültség-tartomány azt jelenti, hogy a végtermék tervezői egy DC-DC átalakítót használhatnak a világ bármely pontján működő termékükre, ami megkönnyíti a telepítést, a minősítést és az utólagos támogatást. A vasúti járművekben használt berendezéseknek a szabványos bemeneti feszültség széles skálájának kell megfelelniük, amely országonként változik. Korábban tehát a gyártóknak legalább két variánst kellett létrehozniuk: egyet alacsonyabb feszültségekre, például 24 V, 36 V és 48 V, és egyet magasabbakra, például 72 V, 96 V és 110 V.
Ezeket a névleges feszültségeket az EN50155 szabvány határozza meg, amely előírásokat tartalmaz a feszültségcsökkenések és -tüskék kezelésére is. Ez azt jelenti, hogy a legalacsonyabb feszültség, amellyel egy 24 V-os rendszernek meg kell birkóznia, valójában 14,4 V, és a 110 V-os rendszer legmagasabb feszültsége 154 V.
Olle Hellgren, a Flex Power Modules termékmenedzsment és üzletfejlesztési igazgatója elmondta: „Ezek az új modulok lehetővé teszik a berendezés tervezőinek, hogy egyszerűsítsék a különböző országok energiaigényeinek kezelését – ez időmegtakarítást és költségcsökkentést eredményez.”
Mivel a zord környezetben való használatra is alkalmasak, a modulok teljesen be vannak burkolva, így akadályozzák meg a por és a nedvesség bejutását, a korróziót; valamint rezgésállóak – ezzel is javítják a megbízhatóságot. Beépített bemeneti kisfeszültség-védelemmel, kimeneti túláramvédelemmel, kimeneti túlfeszültség-védelemmel és túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik, amik lehetővé teszik az eszközök számára, hogy elkerüljék maguk és az általuk táplált berendezések károsodását.
A PKM7100W akár 100 W-os kimeneti teljesítményt biztosít, 5 V, 12 V, 13,8 V, 15 V, 24 V, 48 V és 54 V kimeneti feszültségen. A PKM7500W akár 50 W-ot is képes szolgáltatni ugyanolyan kimeneti feszültségek mellett, és még 3,3 V-on is.

A Flex honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény