FőoldalKonstruktőrNagy áramterhelhetőségű és bővített működési hőmérséklet-tartományú lítiumelem-cellák
2019. május 20., hétfő ::

Nagy áramterhelhetőségű és bővített működési hőmérséklet-tartományú lítiumelem-cellák

Két új, nagy áramterhelhetőségű és bővített működési hőmérséklet-tartományú lítiumtelep-cellát mutatott be a Murata. A cég standard és fokozottan hőálló, CR-sorozatú elemeire építkező, nagyobb áramterhelhetőségű újdonságok az „R” utótagot kapják a típusnevükben, impulzusszempontú kisülési sebességük 50 mA (3 másodpercen keresztül 2 V vagy nagyobb feszültségen, 50% névleges kapacitás és 23 °C hőmérséklet mellett), kisülési idejük pedig 3 s 45 mA impulzusáram mellett, szintén 23 °C hőmérséklet mellett. Ezek kulcsfontosságú paraméterek olyan alkalmazások esetében, mint a kis fogyasztású, nagy területi lefedettségű, LPWA szabványú/kategóriájú kommunikációs rendszerek (pl. LoRa, SIGFOX), amelyek csúcsáramfelvétele jelentős lehet. A CR2032 és CR2450 méretosztályokban, 3 V névleges feszültséggel elérhető elemcellák névleges kapacitása 200 mA, ill. 500 mA lehet, 2 V feszültségig tartó kisülés tekintetében

A bővített működési hőmérséklet-tartományú változatot az „X” utótagot kapják típusnevükbe, és CR2032, CR2450, CR2477 és CR3677 méretváltozatokban elérhetők. A kiterjesztett működési hőmérséklet-tartomány a standard -30–70 °C-kal szemben ezeknél az újdonságoknál -40–85 °C-ot jelent, amely sokkal jobban lefedi az olyan, nagy igénybevételt támasztó alkalmazások követelményeit, mint a járműipar, ellenben a 125 °C-ig hitelesített eszközökkel szemben ár/teljesítmény mutatójuk kedvezőbb. A tárolt töltést érintő veszteség nagy hőmérsékleten is minimális az idő függvényében, a CR3677X modell pedig bármely lítiumelem-cella tekintetében a legnagyobb kapacitást biztosítja.

Bár korábban ezeket a lítiumelem-cellákat leginkább tartalék áramforrásként használták, a Murata új alkatrészei bizonyos alkalmazásoknál a terepet mint fő áramforrás előtt nyitják meg. Ilyen alkalmazások az IoT, a jármű-elektronikai és gyárautomatizálási rendszerek, amelyeknél az LPWA típusú, lokális tápellátást igénylő szenzorokkal megtámogatott hálózatok egyre népszerűbbek. A kiterjesztett működési hőmérséklet-tartományú változatok különösen alkalmasak olyan kültéri alkalmazásokhoz, mint okosmérők, biztonságtechnikai és jármű-elektronikai rendszerek, és tökéletesen megfelelnek, hogy a hagyományos, hengeres keresztmetszetű elemtípusok helyét átvegyék.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény