FőoldalKonstruktőrA legújabb Raspberry Pi 3 már elérhető!
2018. március 22., csütörtök ::

A legújabb Raspberry Pi 3 már elérhető!

A jelenleg is gyártott Raspberry Pi 3 B modell hihetetlen sikerére alapozva, az új kártya a legújabb terméke a Raspberry Pi 3 termékcsaládnak. A számítógép kártya célközönsége igen széles: diákok, hobbisták, tapasztalt mérnökök és szakemberek, akik innovatív IoT applikációkat fejlesztenek

Raspberry Pi 3 B+ modell

Az új B+ modell a Broadcom BCM2837 chipbe épített rendszer (SoC) processzoron alapszik, amely 1,4 GHz-en fut, vagyis több, mint 10%-al gyorsabb a jelenlegi Raspberry Pi 3 B modell processzoránál. A BCM2837 processzor egy négymagos készülék, amely ARM A53 processzormagcsoportot integrál a 64 bites ARMv8 utasításkészlettel. A processzor multimédiás képességei támogatják a H.264, az MPEG-4 dekódolást (1080p30), H.264 kódolást (1080p30) és az OpenGL ES 1.1, 2.0 grafikát.

A B+ modell kártya 1 GB LPDDR2 SDRAM memóriát és a legújabb, vezeték nélküli Cypress Semiconductor kombinált chipet kínálja, amely kétsávos, 2,4 GHz-es és 5,0 GHz-es WiFi-t biztosít az IEEE802.11ac, valamint a Bluetooth 4.1, BLE kommunikációra vonatkozó specifikáció alapján, így jelentősen csökkenti a vezeték nélküli megfelelőségi vizsgálat szükségességét, ezáltal időt és pénzt takarítanak meg.

Mindemellett a kártya Gigabit Etherneten keresztül nyújt jobb kommunikációs teljesítményt USB 2.0-án keresztül, 300 Mb/s-os maximális átviteli sebességgel a kártya négy USB 2.0-ás portján keresztül, miközben megtartja a széles körűen használható 40 érintkezős GPIO-csatlakozót. Az audio/videó csatlakozások közt találhatók HDMI és MIPI DSI/CSI kijelző/kamera portok, valamint egy négypólusú sztereó kimenet és kompozit videó port.

Az előző Raspberry Pi modellekhez képest jobb hőkezelést nyújt, mindeközben megtartja az előző generációs kártyák számos funkcióit és képességeit, például a kicsi, 8,5×5,6 cm-es mechanikai helyigényt, amelynek köszönhetően illik a jelenlegi, hivatalos Raspberry Pi tokba, illetve számos harmadik fél burkolatba, amely ma elérhető a piacon.

„A Raspberry Pi tehát folyamatosan fejlődik, fokozva a feldolgozási és a kommunikációs teljesítményét.” - nyilatkozta Lindsley Ruth, az Electrocomponents vezérigazgatója. „Az RS és az Allied megtisztelőnek tartja, hogy tovább dolgozhat a Raspberry Pi Foundation csapatával, hogy ezáltal új funkciókat nyújthassanak olyan magánszemélyeknek és vállalkozásoknak, amelyek az IoT-hoz szeretnének alkalmazásokat fejleszteni, valamint egyéb innovatív elképzeléseket és modelleket alkotni.”

A Raspberry Pi 3 B+ modell

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény