FőoldalKonstruktőrHall-szenzorok a XXI. század és az IoT alkalmazások követelményei szerint
2017. december 29., péntek ::

Hall-szenzorok a XXI. század és az IoT alkalmazások követelményei szerint

A Silicon Labs büszkén jelentette be, hogy a Hall-effektus alapú megoldásokat sikeresen áthozta a XXI. századba. A cég új, mágneses szenzorokból álló portfóliója kategóriaelső teljesítményhatékonyságot és érzékenységet, rugalmas I2C buszkommunikációt, beépített rongálásvédelmet és hőmérsékletérzékelést kínál. A szenzorok AEC-Q100 tanúsítvánnyal is rendelkeznek, tehát a gépjárműipari alkalmazásnak sem áll útjában semmi. A 100 nA-nél kisebb nyugalmi áramú, 5 Hz mintavételi frekvenciánál 400 nA-nél kisebb áramfelvételű Si72xx sorozatú szenzorok több éves, akár több évtizedes működési élettartam elérését teszik lehetővé, még kiskapacitású elemek, akkumulátorok esetében is

Az Si72xx sorozatú szenzorok kivételes érzékenysége (<1,1 mT Bop, <30 µT RMS zaj, <0,1% linearitás, 20 mT/200 mT értéktartományok) kettős előnyt hordoz: egyrészt lehetővé teszi a mágneses komponensek 50 – 80 százalékkal való méretcsökkentését, másrészt pedig alternatív esetben támogatja az érzékelési távolság kétszeresre vagy még nagyobbra történő kiterjesztését.

A legtöbb Hall-szenzor vagy Reed-relé egy erős mágneses tér segítségével kiiktatható, ezzel ellentétben az Si72xx sorozatú szenzorok rongálásvédelme érzékeli a rendellenes mágneses tér jelenlétét, a beépített önteszt pedig lehetővé teszi a szenzor számára, hogy ellenőrizze a pontossági specifikációknak megfelelő terepi működést. Az Si72xx sorozatú szenzorok továbbá tartalmaznak egy ±1 °C pontosságú hőmérsékletmérő szenzort is, amely szükségtelenné teszi ilyen pontosságszint mellett külső megoldás használatát, tovább csökkentve a rendszer összetettségét és költségeit.

A Silicon Labs honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény