FőoldalKonstruktőrMeglepődtünk a rendkívül pozitív visszhang láttán!
2017. október 16., hétfő ::

Meglepődtünk a rendkívül pozitív visszhang láttán!

A TDK-Lambda Germany GmbH és a Rutronik nemrég hozta nyilvánosságra, hogy a továbbiakban együttműködésre lép. Arról, hogy ebből az ügyfelek hogyan profitálhatnak, és mely célokat követi a két vállalat, Ulrich Schwarz, a TDK-Lambda értékesítési igazgatója és Axel Stangl, a Rutronik termékértékesítési menedzsere számol be

– A Rutronik az áramellátási megoldások területén sikeres pozíciót vívott ki a piacon, a TDK-Lambda pedig globális szinten is az áramellátók vezető fejlesztői és gyártói közé tartozik. Miért is van tehát szükség egy további forgalmazási partnerségre?

Axel Stangl, a Rutronik termékértékesítési menedzsereStangl: – Célunk mindig az, hogy ügyfeleink számára a vezető gyártók leginnovatívabb termékeit tudjuk kínálni. Ha a teljesítményelektronika területéről van szó, akkor a TDK-Lambda termékei egyszerűen nem hiányozhatnak! Az AC/DC és DC/DC áramellátások esetében ügyfeleink most egy jelentősen kibővített kínálatból profitálhatnak, elsősorban a 4 W–15 kW teljesítményosztályba tartozó AC/DC hálózati tápegységek esetében.
A TDK-Lambda vállalattal való együttműködés egyik előnye a Rutronik főhadiszállásának földrajzi közelsége Achernhez, ahol a TDK-Lambda központi raktára, a K+F és az értékesítés is található. Ennek köszönhetően mind a kommunikáció, mind az áruáramlás esetében rövid útvonalakkal számolhatunk, és így maximális fokú rugalmasságot tudunk kínálni ügyfeleinknek.

Ulrich Schwarz, a TDK-Lambda értékesítési igazgatójaSchwarz: – A TDK-Lambda részére fontos, hogy ügyfeleinknek a termékeinkhez való közvetlen hozzáférés mellett lehetővé tegyük, hogy rendeléseiket hivatalos forgalmazóknál tudják leadni. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ott is átfogó műszaki támogatást kapjanak. A Rutronik e tekintetben erős partnerként lép fel, mely nemcsak ezt a szolgáltatást nyújtja, de ezen kívül rendkívül jó piaci hozzáféréssel is rendelkezik, különösen Közép-Európában.
Így ennek a partnerségnek köszönhetően tovább építhetjük globális értékesítési koncepciónkat, felhasználóinknak pedig a Rutronik segítségével személyes támogatást és logisztikai megoldásokat tudunk kínálni.

– Jól értem, hogy tehát egy globális franchise-ról beszélünk?

Stangl: – Igen, a www.rutronik24.com elektronikus kereskedelmi platformon keresztül ügyfeleink világszerte hozzáférnek a TDK-Lambda termékekhez. Rutronik24 értékesítési szervezetünkön keresztül új ügyfelek megszerzése a célunk. Azok az ügyfelek ugyanis, akik ma a Rutroniknál építőelemeket vásárolnak, nem feltétlenül ugyanazok, akik komplett áramellátó megoldásokat is igényelnek. A teljesítményelektronika területén működő, megoldásokat kínáló szolgáltatóként jelen vagyunk a közép-európai régió tervezési üzletágában is.

Schwarz: – Mivel ügyfeleink egyre inkább globális szinten fejlesztenek és gyártanak, a globális értékesítés a TDK-Lambda részére is döntő. Számos ügyfelünk ugyanis csak a fejlesztési munkák lezárása után dönti el, hogy hol gyártatja le termékeit. Ennélfogva a Rutronik24 kínálta globális elérhetőség ideális megoldást kínál, ahol az ügyfelek gyorsan és egyszerűen tudnak a világ minden pontján eszközöket vásárolni. Ezenkívül viszont a Rutronik24 biztosította rendkívül dinamikus értékesítés is egyike volt a Rutronik-vállalattal való együttműködés mellett szóló nyomós érvek közül. A német nyelvterületen, valamint Skandináviában és Dél-Európában emellett tervezési projekteken is együtt dolgozunk a Rutronikkal, hogy így is erősítsük az érintett régiókban való jelenlétünket.

– A franchise csak nemrég jött létre. Érkeztek már visszajelzések a piacról?

Schwarz: – Meglepődtünk, hogy a Rutronik24 ügyfelei milyen gyorsan érzékelik ezt az új partnerséget, és szeretnének hozzájutni az általunk kínált megoldásokhoz! Természetesen még túl korán van ahhoz, hogy az első sikerekről beszéljünk, de megerősítve érezzük magunkat, miután a Rutronikban megfelelő partnerre leltünk a sikeres jövő biztosításához.

Stangl: – Mi is eléggé meglepődtünk a rendkívül pozitív visszhang láttán. Már most is számos érdekes igény és projekt fekszik az asztalunkon, mind a rutronik24.com révén, mind pedig saját értékesítési tevékenységünknek köszönhetően.

– Milyen szereppel bír a RUTRONIK POWER az együttműködést illetően?

Stangl: – A RUTRONIK POWER márkával egyértelműen a teljesítményelektronika és az áramellátási megoldások disztribútoraként pozicionáljuk magunkat. Kitűnő termékportfólióval rendelkezünk, melynek segítségével a kisteljesítményű alkalmazásoktól kezdve egészen a megawatt-tartományig komplett, innovatív megoldásokat tudunk kínálni. Ezenkívül ügyfeleink biztosak lehetnek benne, hogy a méretre szabott megoldások teljesítik a kialakítás funkcionális biztonságára és strapabírására vonatkozó követelményeket.
A méretre szabhatósághoz gyártóink platformfejlesztéseket vesznek alapul, így pl. lehetőség van egy ventilátorgeneráció különböző teljesítményosztályokkal való megvalósítására, ugyanazon alapkoncepció mellett.
Központi témának számít a hatékonyság növelése is egyforma vagy kisebb méret mellett, elsősorban a fotovoltaikus berendezések és a vészhelyzeti aggregátok területén.
Kiindulási pontunk ugyanakkor mindig a megfelelő áramellátás és a döntés, hogy az saját fejlesztés vagy vásárolt megoldás legyen-e. Ez az a pont, ahol képbe kerülnek a TDK-Lambda áramellátási megoldásai. Segítségükkel ügyfeleinknek jó érveket hozhatunk fel amellett, hogy ne fektessenek energiát áramellátási megoldások saját fejlesztésébe.

tdk 1

– Hogyan látja a fejlődést az áramellátási piacon?

Schwarz: – Az ipari áramellátási megoldások piaca folyamatosan növekszik, körülbelül az egyszámjegyű százaléktartomány közepén. Egyértelműen erre a piacra fókuszálunk, rendkívül erős a jelenlétünk. A kiemelkedő növekedési potenciált mutató szegmensekhez tartozik az orvosi terület, a tesztelés és mérés területe, valamint az ipari automatizálás, ahol különösen új termékeinkkel szintén piacvezető pozíciót tudtunk elérni. Viszont ugyanezen piacok azok, ahol az ügyfelek a megbízható termékek mellett elsőrangú támogatást is igényelnek, beleértve az átfogó műszaki dokumentációt a teszteléshez és értékeléshez.

Stangl: – Világosan látjuk, hogy a trendek az energiahatékony megoldásokat célozzák meg, mindez a következő években is folytatódni, ill. még növekedni fog – egyrészt a törvényi háttérnek köszönhetően, másrészt a felhasználók tudatosságának változása következtében: A „zöldtermék” a végfelhasználói eszköznél is egyre inkább a vásárlást befolyásoló érvként jelenik meg, pl. világítóberendezéseknél, lifteknél és automatikus ajtónyitóknál, továbbá játékautomatáknál és orvosi mérőműszereknél is.
Az ipari és orvosi technika piaca az, mely e tekintetben hangsúlyos szereppel bír majd, és bár még pár évig az átlagos éves növekedés Európában az egyszámjegyű százaléktartomány közepén marad, a Rutronik itt is kiemelkedő növekedési esélyekkel bír, melyet a TDK-Lambdával együtt szeretnénk kihasználni.

– Az áramellátási megoldások piaca egyre inkább árérzékennyé válik. Hogyan próbálja magát a TDK-Lambda itt pozicionálni?

Schwarz: – A sávszélesség a nagyon egyszerű, költségtakarékos hálózati eszközöktől a komplex, gyakran ügyfélspecifikusan fejlesztett megoldásokig terjed. A TDK-Lambda termékei olyan ügyfeleket céloznak meg, akik magas minőségű, kiemelkedő megbízhatóságú áramellátást igényelnek – ezen a területen rendkívül erős pozíciót sikerült kiharcolnunk. A termékeknek legalább 5-től 15 évig terjedő élettartamot és kiesésbiztonságot kell garantálniuk, észszerű költségek mellett. Képzelheti, hogy mennyire nem elfogadható, ha pl. az orvosi technikában az eszközök normál életciklusa során kiesik egy hálózati tápegység! Itt az ár nem ugyanolyan mértékben áll a középpontban, mint például más szolgáltatóknál.
Ezenkívül az átfogó termékdokumentációt is magában foglaló műszaki támogatás az, mellyel eltérünk a versenytársaktól – mindez az új kialakításra vonatkozó első ötlettől kezdve egészen a termék életciklusának lejártáig ügyfeleink rendelkezésére áll.

– Hogyan éri el a TDK-Lambda ezt a minőséget?

Schwarz: – Fejlesztéseinkre nagyon szigorú minőségi irányelvek vonatkoznak, melyek világszerte érvényesek. Mindez a kiváló minőségű komponensek kiválasztásával kezdődik, melyeket kizárólag olyan szállítóktól szerzünk be, melyeket saját magunk tanúsítunk. Természetesen nagyon sok múlik magán a kialakításon. Nagy különbséget jelent, ha egy elektromos csatlakozót egy forró FET vagy ellenállás közelében helyeznek el, vagy ott, ahol hideg marad. Intelligens tervezésünk és a számos teszt révén kissé hosszabbak a fejlesztési ciklusaink, viszont így képesek vagyunk mindig élen járó technológiákat kínálni. Ez jól látható új szériáink, pl. a CUS vagy a QM-sorozat esetében is.

– A TDK-Lambda néhány évvel ezelőtt azzal keltett feltűnést, hogy bizonyos áramellátó-szériákhoz élettartamra szóló* garanciát vállalt. Ez csak marketingfogás volt?

Schwarz: – Na igen, kezdetben valóban az volt a célunk, hogy a figyelmet célzottan termékeink megbízhatóságára irányítsuk – ami végül be is vált. Közben ugyanakkor rájöttünk, hogy ügyfeleinknek ezzel már a kialakítás kiválasztásánál fontos segítséget adtunk. Számos ügyfél az új kialakítások során az érintett szériákra váltott, még ha azok magasabb árfekvésűek is voltak. Azok haszna ugyanis ennek az extrém hosszú garanciának köszönhetően lényegesen többet ér: biztosítja számukra azt az egyedi előnyt, hogy ügyfeleiknek ugyancsak hosszabb garanciális időket kínálhatnak. Ügyfeleink számos terméke ma tízéves garanciával jelenik meg a piacon. Ez minden fél számára győztes helyzet – számunkra, ügyfeleinknek és a végfelhasználónak!

* Limited Lifetime Warranty = a termékciklus lejárta után akár öt évig meghosszabbított, de legalább a vásárlás dátumától számított tízéves garancia, maximális garanciális időtartam: 30 év

A TDK-Lamda honlapja

A Rutronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény