FőoldalKonstruktőr„Bio-processzor” a Samsungtól
2016. január 05., kedd ::

„Bio-processzor” a Samsungtól

A „bio-processzort” kifejezetten arra tervezték, hogy elősegítse az innovatív viselhető eszközök fejlődését. Az új technológia segítségével a felhasználók még pontosabban figyelhetik meg saját egészségügyi állapotukat és állóképességüket

Míg pár évtizede a szívritmus monitorozásának a lehetősége is lenyűgöző megoldásnak számított, addig a jelenlegi viselhető eszközök felé már általános elvárás, hogy képesek legyenek különböző fitneszadatok széles skáláját is mérni. Ezen igények kielégítése érdekében fejlesztette ki a Samsung a bio-processzort, amelyben integrálta mind az öt „Analog Front End” (AFE) megoldást [beleértve az olyan adatokat is, mint a bioelektromos impedancia analízist (BIA), a fotoplethysmográfiát (PPG), az elektrokardiogrammot (ECG), a bőrhőmérsékletet és a galvanikus bőrreakciót (GSR)]. Így ez az egyetlen chipkészlet képes mérni a testzsírszázalékot, a vázizom tömegét, a pulzust, a szívritmust, a bőrhőmérsékletet, valamint a stressz szintjét is. Ezen fitnesz-inputok tetszőleges kombinációja a viselhető eszközök számos új felhasználási módját teremti meg.

A termékfejlesztés gyorsítása és a Samsung új bio-processzorának jobb megértése érdekében több viselhető eszköz platformja is a felhasználási lehetőségeket szemléltető felületként szolgál. Például a lemezes és öntapadós változatban egyaránt elérhető csuklópánt referencia eszközként mutatja be a bio-processzorban rejlő lehetőségeket, és bizonyítja, hogy egy extrém kis méretű eszköz is képes a különféle fitnesz változók mérésére.

Állítólag a koreai vállalatóriás a bio-processzor tömeggyártását már meg is kezdte, a chippel ellátott fitnesz és egészségügyi eszközök 2016 első felében lesznek elérhetőek. Azonban a chipről hivatalosan mindössze egy fantáziaképet tettek csak közzé.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény