FőoldalKonstruktőrÚj, háromdimenziós, többérintéses szenzor
2015. november 26., csütörtök ::

Új, háromdimenziós, többérintéses szenzor

A Peratech új, egyedi igényekre szabható Opaque QTC erőérzékelős szenzorai a gépjárműipari rendszerekhez fejlesztett ember-gép interfészek tervezésénél a cég állítása szerint új dimenziókat nyithatnak meg. A QTC technológia nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy a fizikai érintést, fogást vagy mozdulatot elektronikus intelligenciává konvertálja, a kapacitív érintésérzékelés minden gyengeségének mellőzésével

A QTC szenzorok számtalan felületbe integrálhatók, így akár műanyagokba, gumiba, fába, bőrbe, fémekbe vagy még üvegbe is, ezeken belül rugalmas vagy merev kijelzőkbe is. Erőérzékelési tartományuk széles, az elektronikusan konfigurálható erőérték-küszöbökkel a kapacitív szenzorokra jellemző, téves érzékelések könnyedén száműzhetőek.

A Peratech mátrixszenzorai 3D-s többpontos érzékelést támogatnak, amely gyakorlatilag több x/y-pozíció és egyedileg eltérő z-irányú (erőkifejtésből eredő nyomás) mozgás kezelésére és értelmezésére képesek. A z tengely mentén történő érzékelés jelentős mértékű intelligenciával ruházhatja fel az új generációs ember-gép interfészeket, és elősegíti a letisztultabb, emberközelibb interfészek fejlesztését a középkonzolon, kormánykeréken vagy az autó egyéb részein is.

A Peratech honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény