FőoldalKonstruktőrÚj DC/DC-átalakító autóipari alkalmazások számára
2015. október 30., péntek ::

Új DC/DC-átalakító autóipari alkalmazások számára

A Linear Technology bemutatta LT8330 típusnevű, áramnemű, 2 MHz-es feszültségnövelő DC/DC-átalakítóját beépített, 1 A-es, 60 V-os kapcsolóval. A 3 ... 40 V feszültségbemenetű konverter ideális bemeneti jellemzőkkel rendelkezik akár egycellás Li-ion telepes, akár autóipari rendszerek szempontjából

Az LT8330 konfigurálható akár feszültségnövelő, akár SEPIC, akár invertálókonverterként is. Az átalakító 2 MHz frekvencián rögzített kapcsolási sebességgel dolgozik, amely egyrészt csökkenti a külső alkatrészek szükséges számát, ill. méretét, továbbá elkerüli az olyan kritikus frekvenciasávokat is, mint amelyeket pl. az AM-rádiók használnak. A burst-módú működés mindössze 6 µA-re csökkenti a nyugalmi áramot, a kimeneti hullámzás pedig nem haladja meg a 15 mVp-p értéket. A 3×2 mm méretű, DFN vagy TSOT-23 típusú tokozás és apró méretű külső alkatrészek nagyon kompakt méretű és alacsony bekerülési költségű rendszer kifejlesztését teszik lehetővé.

Az átalakító 330 mΩ-os kapcsolója akár 90% működési hatásfok elérését is lehetővé teszi. A nagy pontosságú, 1,6 V-os EN/UVLO kivezetésen keresztül a feszültséghiány okozta üzemzavar programozását az optimális feltételek mellett teszi lehetővé.

A Linear Technology honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény