FőoldalKonstruktőrFelrobbantja magát a memória, hogy megvédje az adatokat
2015. október 02., péntek ::

Felrobbantja magát a memória, hogy megvédje az adatokat

Az új lapkát és az önmegsemmisítés folyamatát a DARPA, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának kutatásokért felelős részlege által szervezett Wait, What? konferencián mutatták be

A Xerox PARC mérnökei egy olyan lapkát fejlesztettek ki, amely parancsra elpusztítja magát, hogy megakadályozza a kritikus adatokhoz való hozzáférést. Az olyan, rendkívül érzékeny információk tárolására lesz érdemes használni, mint például a titkosítási kulcsok.

Rendkívül érdekes módon a lapka a Corning által gyártott, az okostelefonokban széles körben alkalmazott, igen ellenálló üvegre, a Gorilla Glass-re épül. A gyártás során az üveg hordozóban feszültséget hoznak létre, de ez még nem befolyásolja a memórialapka üzemszerű használatát. Ha a tárolt adatok védelme érdekében el akarják pusztítani az lapkát, a rajta lévő, erre a célra kialakított áramkört bekapcsolják, egy kisméretű ellenállás felmelegszik, melynek hatására az üvegben tovább nő a feszültség, és több ezer darabra robban szét. Az önmegsemmisítés 10 másodperc alatt végbemegy.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény