FőoldalKonstruktőrNagyobb utasbiztonság az újgenerációs radarral
2015. augusztus 17., hétfő ::

Nagyobb utasbiztonság az újgenerációs radarral

Hosszú, közös múltjuk további erősítése jegyében a Freescale Semiconductor és a járműelektronikai óriás Continental konszern bejelentette, hogy utóbbi integrálja a Freescale újgenerációs, 77 GHz-es radartechnológiáját a közeljövőben piacra kerülő, rövid és közepes hatótávolságú járműipari radarjaiba. E bejelentésnek nagy jelentőséget tulajdonítanak a Continental széles körű vezetéssegítő megoldásaihoz (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) tartozó radaros rendszerek miatt, kiváló támogatást biztosítva az autógyártók számára az újgenerációs közlekedésbiztonsági előírások betartására és egyre szélesebb körben való elterjesztésére

A kályhától újragondolt és az ISO 26262 szabvány szerint újratervezett Freescale radaros lapkakészlet a teljes radarrendszert integrálja, teljes lefedettséget biztosítva az egész jármű körül. Ennek alapján olyan alkalmazásokhoz nyújt teljes támogatást, mint vészfékezés, holttér-figyelés, sávtartás, vagy akár gyalogosérzékelés. A rendszer kiváló skálázhatóságot és feldolgozási teljesítményt kínál, ennek megfelelő csatornaszámmal, látótérrel, és legfőképp biztonsági funkciókkal, amely utóbbi egyik sarokpontja a több modul szimultán kezelésének képessége. A csökkentett chipszám kisebb helyigényt és egyszerűbb, feltűnésmentes integrációs lehetőséget kínál, amelyhez további előnyként a kisebb fogyasztás és jobb rádiós teljesítmény csatlakozik.

A Freescale új lapkakészlete az alapja a Continental egyedülálló, újgenerációs, ARS 400 névre hallgató, nagy hatótávolságú radarszenzoros megoldásának. A piacon már elrajtolt Continental ARS 400 radar tartalmazza a Freescale MR2001 típusszámú, 77 GHz-es többcsatornás radaros adóvevőjét és az MPC577xK típusnevű, integrált radarjel A/D-átalakítós és dedikált radar DSP-s mikrokontrollert. Az integrált ARS 400 a 77 GHz-es antennabemenettől kezdve a teljes jelutat lefedi egészen az autó hálózati csatlakozásaiig, és egy megbízható, robusztus, funkciógazdag, helytakarékos radarmegoldást kínál az autógyártók számára.

A Freescale honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény