FőoldalKonstruktőrA biztonság az első!
2014. június 23., hétfő

A biztonság az első!

A biztonságos vezérlés implementálása a beágyazott rendszerekben gyakran kiterjedt programot és további komponenseket igényel, növelve az alkalmazás komplexitását. Az új PIC16(L)F161x-család képes csökkenteni ezt a komplexitást speciális és rugalmas tulajdonságainak köszönhetően, mely egyszerre rövidíti le a piacra kerülési időt, és csökkenti a rendszer összköltségét

A családban található, perifériában gazdag, kis lábszámú eszközök a processzormag-független perifériák (CIP) kibővített készletét tartalmazzák, melyek az időkritikus és processzorigényes feladatok terhelését leveszik a processzormagról, hogy az alkalmazás más feladataira fókuszálhasson. A hardveres hibadetektáló tulajdonságok integrálása szintén segíti a biztonsági szempontból kritikus alkalmazások fejlesztését.

A PIC16(L)F161X egyik jellemzője a Windowed Watchdog Timer (WWDT), mely monitorozza a helyes szoftverműködést a megadott határokon belül, növelve a megbízhatóságot. A ciklikus redundancia-ellenőrzés a memóriaátfésüléssel együtt (CRC/SCAN) a programmemóriát vizsgálja hibás adatok után kutatva és jelezve. A Hardware Limit Timer (HLT) a hardveres hibák detektálásában játszik szerepet (beragadás, leállás stb.), leegyszerűsítve a szabályzások megvalósítását. Ezek a perifériák biztosítják a hibamentes működést, ill. az olyan biztonsági előírások betartását is megkönnyítik, mint az UL vagy class B. A PIC16(L)F161x-család rendelkezik egy különleges, 24 bites Signal Measurement Timer (SMT) perifériával is. Az SMT képes nagy felbontású hardveres méréseket végezni bármilyen digitális jelen, még precízebb és pontosabb eredményt biztosítva. Ez ideális sebességszabályzáshoz, tartománykereséshez és fordulatszám-indikátorhoz. Mindkét számlálót használva nincs szükség pluszkódra vagy külső alkatrészekre.

Ezek az első PIC mikrovezérlők, melyek beépített nullátmenet-detektáló (ZCD) perifériát is tartalmaznak, leegyszerűsítve a TRIAC vezérlését és minimalizálva a kapcsolási tranziensek okozta EMI jelenséget. Ezek az eszközök szintén tartalmazzák a komplemens hulláforma-generátort (CWG) is.

Mindezen tulajdonságok egy kis helyigényű tokban elférnek, mely választéka jelenleg 8-tól 14 lábig terjed.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény