FőoldalKonstruktőr3-fázisú BLDC motor kapumeghajtó
2014. április 08., kedd

3-fázisú BLDC motor kapumeghajtó

Az új MCP8024 3-fázisú BLDC motor kapumeghajtó integrált teljesítménymodullal olyan funkciókat kínál, mellyel a dsPIC digitális jelvezérlők és a PIC mikrovezérlők integrált és költséghatékony módon képesek 6 darab N csatornás MOSFET meghajtására. Az MCP8024 széles, 6 ... 28 V feszültségtartományban működik, és akár 48 voltos tranzienseknek is ellenáll

Az eszköz összetett analóg tulajdonságokkal rendelkezik, úgymint: három áramérzékelő műveleti erősítő, túláram-komparátor, MOSFET meghajtók, valamint kétirányú kommunikációs interfész. A külső MOSFET áramkörökhöz konfigurálható holtidővezérlés, kioltásiidővalamint túláramkorlát (OCL) paraméterei jelentősen növelik a rendszer rugalmasságát. A beépített, állítható step-down DC/DC konverter a mikrokontrollerek széles palettáját képes megtáplálni a kapcsolóüzemű tápegységek hatékonyságával. A széles, -40 °C-tól +150 °C-ig terjedő működési hőmérséklet-tartománynak (H-temp) köszönhetően az MCP8024 olyan zord körülmények között is használhatóak, mint a járműiparban a motorháztér.

Az eszköz termikusan továbbfejlesztett 40 lábú QFN (5×5 mm) és 48 lábú TQFP (7×7 mm) tokozásokban elérhető, alkalmazások széles skáláját megcélozva a járműiparban (szellőzőventilátorok és szivattyúk) és az ipar területén (ventilátorok, mozgásvezérlés, robotika stb.).

Az integrált feszültségstabilizátoroknak, az áramérzékelő műveleti erősítőknek, valamint a túláramvédelemnek köszönhetően az MCP8024 ideális választás a mikrovezérlők, digitális jelvezérlők és FPGA áramkörök széles skálája mellé. Az MCP8024 TQFP BLCD Motor Driver kísérleti panel (ADM00557) segítségével komplett, robusztus motorvezérlő alakítható ki, javított teljesítménnyel és megnövelt hatékonysággal, miközben csökkenti a költségeket, és lerövidíti a piacra kerülési időt.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény