FőoldalKonstruktőrMegjelent az új, rádiós operációs rendszer, az IQRF OS 3.04D
2013. november 27., szerda ::

Megjelent az új, rádiós operációs rendszer, az IQRF OS 3.04D

Az IQRF frissítette a „D"-sorozatú, ISM-sávú rádiós moduljainak operációs rendszerét. Így még az eddigieknél is könnyebben és gyorsabban építhetők rádiós hálózatok az egyszerű pont-pont kapcsolattól a bonyolult MESH-megvalósításokig

A legfrissebb, 3.04D verziószámú OS újdonságai a következők:

  • TR-konfiguráció. A rádiós modul operációs rendszerének paraméterei a fejlesztői környezetből állíthatóak, mely gyorsabb fejlesztést tesz lehetővé.
  • Továbbfejlesztett programfrissítés a rádiós hálózaton keresztül (Standard vs. Lite RFPGM).
  • Eszközfunkciók implementálása a rádiós modulokban programozás nélkül DPA (Direct Peripheral Addressing) segítségével, mely lényegesen lerövidíti a fejlesztési időt.
  • Az eszközök távoli párosítása (remote bonding), vagyis a párosított eszköznek nem kell a koordinátor hatósugarában lenni, elég, ha több rádiós átjátszón (hop-on) keresztül képes azt elérni. Ez a funkció telepített rendszerek üzembe helyezését egyszerűsíti le.
  • További, számos apróbb fejlesztés.

Mostantól minden „D"-sorozatú rádiós modult már az új operációs rendszerrel szállít az IQRF- és mi is már csak ilyen modulokat forgalmazunk.

Aki meglévő rendszerében szeretné kihasználni az új verzió nyújtotta előnyöket, annak az IQRF ingyenesen frissíti a meglévő TR-xxD moduljait, mindössze a modulok szállításáról kell gondoskodnia.

Az új operációs rendszer használatához az IQRF honlapjáról (www.iqrf.org) ingyenesen letölthető IQRF IDE 4.13, vagy újabb változatára van szükség. A fejlesztői környezet a valós rádiós hálózat vizualizációjára is képes, mellyel könnyen nyomon követhető a rádiós csomagok lehetséges útja.

A forgalmazó, ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény