FőoldalKonstruktőrTápforrás gazdaságosan és hatékonyan
2013. augusztus 21., szerda ::

Tápforrás gazdaságosan és hatékonyan

A Traco TPC120 AC/DC modullal egy megbízható tápforráshoz juthat kedvező áron, ráadásul még a legújabb energetikai előírásoknak (ErP) is könnyedén megfelel

A svájci Traco Electronic a csúcsminőségű kapcsolóüzemű TracoPower tápegységek gyártójaként ismert, termékeit még atomerőművekben is használják. A cég termékpalettáján különböző AC/DC és DC/DC modulok találhatók, melyek általában a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek. Mivel néha nem a csúcskategóriás jellemzőkre van szükség, hanem inkább az „arany középútra", még a Traco termékei közt is találhatók kiváló ár/érték arányú sorozatok, melyek között újdonság a 30-120 W kimenő teljesítményű TPC sorozat.

A SOS electronic állandó raktárkészletébe felvették a legnagyobb teljesítményű, 120 W-os TPC120-112 és TPC120-124 típusokat, melyek kimenő feszültsége 12 ill. 24 V. A legszigorúbb előírásokat is teljesítik e tápegységek az egész teljesítmény tartományban nagy hatásfokukkal (>87%) és az alacsony készenléti teljesítményfelvételükkel, ami típustól függően kisebb, mint 0,3 ill. 0,5 W. DIN-sínre pattinthatók vagy egy adapter lappal akár falra is szerelhetők. A 12-15 V ill. 24-28,8 V tartományban szabályozható kimeneti feszültség lehetővé teszi, hogy a tápforrást pontosan az igényeknek megfelelően lehessen beállítani.

„Az univerzális tápforrás bemenetének is univerzálisnak kell lennie" – egy ilyen szlogen akár a TPC sorozatra is érvényes lehet, mivel a bemeneti feszültség a váltó vagy egyenfeszültségek széles tartományába eshet (85-265 VAC / 90-375 VDC). A sokoldalúsághoz hozzájárul a „Power good" („Teljesítmény rendben") kimenet, a kis hullámosság és zaj, valamint a túlterhelés- és rövidzárvédelem. A redundáns és párhuzamos működtetéshez kapható még az opcionális TPC-REM240 modul. Ahogyan a Traco Power márkánál már megszokhattuk, a biztonságos működéshez hozzájárul egy egész sor nemzetközi biztonsági minősítés valamint az önkioltó műanyagból (UL94V-0) készült ház is.

Részletes információ található a TPC adatlapján és a Traco tápegységek rövid áttekintőjében. Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. univerzális ipari AC/DC tápegységek kiváló ár/érték aránnyal
  2. a 120 W/12 V/8 A-es és 120 W/24 V/5 A-es típusok raktárról kaphatók
  3. <0,5 W-os készenléti teljesítményfelvételével megfelel az ErP európai ajánlásnak
  4. nagy hatásfok az egész teljesítménytartományban
  5. megbízható rögzítés DIN-sínre vagy falra
  6. szabályozható kimeneti feszültség
  7. „Power good" (teljesítmény rendben) jel
  8. távvezérelt ki/bekapcsolás
  9. kis hullámosság és zaj
  10. túlterhelés- és rövidzárvédelem
  11. működési hőmérséklettartomány -25 - +70 °C között
  12. a párhuzamos és redundáns működéshez szükséges modul is kapható
  13. nemzetközi biztonsági tanúsítványok

Szerezzen egy TPC120-112 tápegység mintát kedvező áron!

A SOS electronic lehetőséget kínál ennek az újdonságnak a megszerzésére több mint 90%-os kedvezménnyel. A nyertesnek elküldik ezt a tápegységet, mindössze 5 Euróért, a szokásos 61,40 Eurós ár helyett. Ehhez mindössze erre az egyszerű kérdésre kell megválaszolni:

Milyen tartományban lehet a TPC120-112 kimeneti feszültségét szabályozni?

A nyertest 2013.08.23-án sorsolják ki.

Elküldöm!

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény