FőoldalKonstruktőrBemutatkozott a Wonder Gecko mikrokontrollercsalád
2013. július 10., szerda ::

Bemutatkozott a Wonder Gecko mikrokontrollercsalád

Az Energy Micro megkezdte legújabb és egyben legnagyobb tudású mikrokontrollere, az EFM32 Wonder Gecko szállítását a hozzá kapcsolódó további eszközökkel és fejlesztőkitekkel egyetemben. A Wonder Gecko mikrokontrollerek teljes DSP utasításkészletet ismerő, ARM Cortex-M4 processzormagot és dedikált lebegőpontos számítási egységet (FPU-t) is tartalmaznak. Az EFM32 Wonder Gecko sorozatú eszközök az eLL (extrém alacsony szivárgási áramú) gyártástechnológiával készülnek, így rendkívül energiatakarékosak, aktív és alvó működési üzemállapotokban egyaránt

A beágyazott rendszereket fejlesztő mérnököktől örök követelmény az alacsony fogyasztás a különböző aktív és alvó üzemállapotokban is. Ennek érdekében az Energy Micro szakemberei a tajvani TSMC félvezető-gyártó óriással együttműködve kifejlesztettek egy olyan új gyártástechnológiát, amely 85 °C-on a fogyasztást az átlagoshoz képest felére csökkenti. Az alacsony energiafelvétel új szintre emelésével, a Cortex-M4 processzormag és dedikált FPU segítségével nagy mennyiségű adat begyűjtése, azok feldolgozása más kontrollerekhez képest annak töredék ideje és energiaszükséglete mellett megvalósítható amellett, hogy az alvó mód is energiahatékonyabb, mint valaha.

A Wonder Gecko család pillanatnyilag hatvan konfigurációban érhető el, skálázható memóriával (akár 256 KiB flash és 32 KiB RAM) és tokozási változatokkal (QFN64-től BGA120-ig). Valamennyi kivitel megegyezik azonban abban, hogy támogatják az őket mezőnyből kiemelő Gecko perifériakészletet és interfészopciókat (pl. LESENSE, LETIMER, PRS, USB, TFT/LCD meghajtók stb.).

A Wonder Gecko-alapú rendszerek hardver- és szoftverfejlesztését természetesen máris támogatja az Energy Micro Simplicity Studio fejlesztőkörnyezet, amely tartalmaz CMSIS-DSP könyvtárat is több mint hatvan fixpontos és egyszeres pontosságú lebegőpontos (32-bites) függvénnyel, valamint ugyancsak része a DSP algoritmusok dokumentációja (pl. komplex FFT, FIR szűrők, mátrix- és vektorműveletek, statisztikai analízis stb.). Minden támogatott hardverfejlesztő eszköz rendelkezik a SEGGER-féle beépített J-Link debuggerrel, így a munka a fejlesztőkörnyezetet futtató PC USB-portjára csatlakoztatásával rögtön megkezdhető.

Az Energy Micro honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény