FőoldalKonstruktőrForradalmi RF MEMS technológia
2013. június 07., péntek ::

Forradalmi RF MEMS technológia

A vezeték nélküli rendszerek gyártóinak rádiófrekvenciás MEMS megoldásokat szállító Cavendish Kinetics bejelentette, hogy megkezdte hangolgató RF kondenzátoraiból a mintaszállítmányok kézbesítését legnagyobb ügyfelei számára. A cég által kifejlesztett Digital Variable Capacitor (DVC) technológiára épülő új eszközökkel a berendezésgyártók hatékonyabb termékdifferenciálást érhetnek el alacsonyabb költségek mellett. A technológia hozzájárul a spektrális hatékonyság, rádiós lefedettség növeléséhez, ezzel áttételesen elősegíti, hogy a hálózatüzemeltetők megtartsák elégedett ügyfeleiket. A DVC-k elsődleges vevői a modulgyártók és mobil terminál OEM és ODM cégek lehetnek

A CSP tokozással szállított DVC kondenzátorok alkalmasak antennák, teljesítményerősítők és szűrők hangolására, és elősegítik az RF összeköttetések minőségének javítását. Az RF hangolás sokak szemében az elsődleges fontosságú eszköze az LTE, LTE-A és 4G vezeték nélküli szabványú technológiai megoldások helyes méretezésének és konfigurálásának. A Cavendish technológiája kielégíti a mai és jövőbeni fejlesztésekre vonatkozó, szigorú követelményeket, beleértve a formatényezőből, megbízhatóságból, egyszerű tervezésből és költséghatékonyságból adódó kívánalmakat is.

A Cavendish nagyteljesítményű DVC alkatrészeit kifejezetten arra optimalizálták, hogy támogassák a kapcsolatminőség finomhangolhatóságát. A mai, modern eszközökben használt belső antennák, nagyméretű kijelzők, szaporodó szolgáltatások, a támogatott frekvenciasávok mennyisége stb. jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a mobil eszközöknél az elméleti maximális és gyakorlatban is elérhető adatátviteli sebesség közötti szakadék egyre szélesedik. A rádiós teljesítmény sok esetben gyengül emiatt, amely komoly kihívást és frusztrációt jelent mind a tervezők, a hálózatüzemeltetők és a felhasználók/tartalomfogyasztók számára is. Ahogy bővülnek az igények a sávszélesség-igényes tartalmak iránt, az említett szakadék nemcsak technikai, hanem gazdasági probléma is lesz nagyon hamar.

„A Cavendish megfordítja az uralkodó trendet, és csúcsminőségű RF front-end teljesítményt és csatlakozási minőséget kínál a mobil terminálok és cellatornyok gyártóinak" – nyilatkozta Dennis Yost, a vállalat elnök-vezérigazgatója. „A mi eszközeinket használó fejlesztők és gyártók az LTE és 4G eszközök esetében az alsóbb sávokban nem kevesebb, mint 2-3 dB teljesítményjavulást látnak. A negyedik generációs hálózatok esetében ez lényegesen nagyobb adatsebességet, hatékonyabb hálózatüzemeltetést és alacsonyabb anyagköltségeket jelent, amely mindenki számára előnyös."

A Cavendish technológiájának fejlesztése során több mint száz szabadalmi kérelem született a gyártástechnológia, MEMS fejlesztés és CMOS integráció területén. Ezek közül több mint negyvenből valódi szabadalom lett.

A Cavendish honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény