FőoldalKonstruktőrEgyszerűbb USB berendezés fejlesztés előre megírt forráskódokkal
2012. április 04., szerda ::

Egyszerűbb USB berendezés fejlesztés előre megírt forráskódokkal

Az FTDI bővíti firmware és forráskód kínálatát a Vinculum-II-höz, ami lehetővé teszi a fejlesztési idő jelentős csökkentését

Az USB megoldások specialistája, a Future Technology Devices International Limited (FTDI) újabb kompilált RAM állományokat jelentetett meg Vinculum-II (VNC2) USB host/device kontrollereihez. Ezeket az állományokat közvetlenül betöltheti VNC2 chipjébe és használhatja őket alap adatátviteli műveletekre az interfészek között. Az interfészek lehetnek SPI, UART, USB host és USB device olyan adatátviteli műveletekkel, mint a nagykapacitású tárhely (mass storage), vezérlőberendezés (human interface devices), és kommunikációs eszköz osztályú (communication device class - CDC) berendezés. Ez a fejlesztőmérnököknek kész szoftveres megoldást nyújt, ami lehetővé teszi az azonnali implementációt, ezzel együtt pedig a rövidebb fejlesztési időt és a termék gyorsabb piacra való bevezetését.


Az FTDI ROM állományok a következőek:

  • SPI master to UART - VNC2 UART és VNC2 SPI master összeköttetés az SPI slave berendezések vezérlésére. Az adatátvitel mindkét irányban lehetséges.
  • SPI slave to USB memory bridge - a VNC2 USB host portjára kötött USB memória modul (Flash drive) összekötése SPI-vel.
  • SPI master to USB human interface device (HID) - a VNC2 USB host portjára kötött USB HID osztályú berendezés (mint pl. billentyűzet vagy egér) összeköttetése SPI interfésszel.
  • UART to communication device class (CDC) modem - a VNC2 USB host portjára kötött CDC berendezés, összeköttetése UART interfésszel, mindkét irányba való adatátvitellel.
  • UART to FT232 host - a VNC2 USB host portjára kötött FT232/FTxxx osztályú berendezés összeköttetése UART interfésszel.
  • UART to USB HID Class Host - a VNC2 USB host portjára kötött HÍD osztályú berendezés összeköttetése UART interfésszel.
  • UART to USB Memory - a VNC2 USB host portjára kötött USB memória modul összeköttetése UART-tal.

Minden kompilált állomány mellett megtalálható a forráskód is, ami a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy tovább módosítsák és bővítsék. A csomagok tartalmazzák a teljes dokumentációt és alkalmazás leírásokat is, melyek hasznosak lehetnek az implementáció során.

Az új ROM állományokat ingyenesen innen letöltheti.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény