FőoldalKonstruktőrNyÁK-tervezőknek: CadSoft EAGLE
2012. február 02., csütörtök ::

NyÁK-tervezőknek: CadSoft EAGLE

A Premier Farnell jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a tervezőmérnököket közösséggé szervezze. Ennek egyik módszere, hogy hatékony fejlesztőeszközöket tesz elérhetővé számukra. A NyÁK-tervezést megkönnyítő EAGLE-alkalmazás újdonságairól számol be a cikk

A díjnyertes NyÁK-tervezőszoftver új verziója még hatékonyabb és termelékenyebb
A CadSoft Computer GmbH, a Premier Farnell plc leányvállalata bejelentette, hogy megjelent és már megvásárolható "a professzionális NyÁK-tervezés könnyen használható eszközének, az EAGLE-szoftvernek a legfrissebb, 6. verziója. Az új verzió legfőbb célja a flexibilitás, valamint a tervezésre fordított értékes idő megtakarítása. Ennek érdekében például optimalizáltak és integráltak olyan funkciókat, amelyeket a legkorszerűbb eszközök használata tesz szükségessé: egyebek között a BGA(Ball Grid Array) -eszközök betervezését, a differenciális jelvezetések nyomvonaltervezését, az automatikus meandertervezést, a műveletek visszavonását és ismételt végrehajtását elősegítő naplófunkciók megvalósítását. Ezenkívül ez a legújabb verzió automatikus elrendezési funkcióval, szerelési variánsok felkínálásával, sokszög alakú kivágások tervezésével is támogatja a hatékony tervezőmunkát. A korábban elkészült tervezési eredmények újrahasznosításához úgy fejlesztették tovább a rendszert, hogy a Beillesztés(Paste) -funkcióval az elvi kapcsolási rajz (schematic) és a megtervezett nyomtatás egy művelettel, a következetesség teljes megtartásával építhető be az új tervbe.
Az EAGLE Version 6 nemcsak a kártya megtervezéséhez nyújt jelentős segítséget, de azzal is sok időt takaríthat meg, hogy nagy tapasztalatú, magas minőségi színvonalú NyÁK-gyártókkal létesít közvetlen kapcsolatot, így a felhasználó gyorsan kérhet ajánlatot a NyÁK-lemez gyártására. Észak-Amerikában például a Pentalogix, Európában az Eurocircuits lehet az a megbízható partner, akitől néhány egérkattintással lehet prototípuskártyát kérni az element14 közösségi weblap Knode funkcióján keresztül. A rugalmasságot és termelékenységet szolgálja az User Language Program (ULP), amellyel a tervezőprogram "testre szabható", a felhasználó igényeihez illeszthető. Például 3D-megjelenítéssel, szimulációval vagy adatexportálási funkcókkal. A tervezési folyamat felgyorsítását ULP-k, mintaprojektek és alkatrészkönyvtárak százai szolgálják, amelyek a CadSoft EAGLE letöltőközpontjában (www.cadsoftusa.com/downloads/) érhetők el.
A CadSoft EAGLE felhasználói a tervezési folyamat során élvezhetik az Accelerated Design cég Ultra Librarian programeszközének előnyeit is, amelyekkel gyorsan képesek olyan alkatrészeket, szimbólumokat és NyÁK-mintázatokat generálni, amelyek a legkülönbözőbb NyÁK-tervezési folyamatokba exportálhatók. Az Ultra Librarian integrálja a Premier Farnell DesignLink-funkcióját is. Ez egy integrált programeszköz, amely a legkorszerűbb módját kínálja annak , hogy a tervező megkereshesse a számára megfelelő alkatrészt oly módon, hogy transzparens illesztőfelületet kínál a lakóhelyéhez legközelebb levő regionális beszállítóhoz anélkül, hogy annak el kellene hagynia a fejlesztőkörnyezetet.
"A 6. verzió kibocsátása mérföldkő a díjnyertes CadSoft EAGLE NyÁK-tervezőszoftver történetében" - nyilatkozta Thomas Liratsch, a CadSoft ügyvezető igazgatója. "Az EAGLE v6.0 még könnyebbé teszi a tervezőmérnökök életét, takarékoskodik idejükkel és munkaerejükkel. Az EAGLE új verziója olyan mértékben "tervezőbarát" és akkora szabadságot kínál, amely egészen új felhasználói élménnyé teszi használatát."
A felhasználók a CadSoft EAGLE v6.0 újszerű szolgáltatásait az element14 Knode funkciójában vagy a www.cadsoft.de, vagy www.cadsoft.at webhelyeken ismerhetik meg.

Az EAGLE offers a Wurth Electronics Midcom alkatrészkönyvtáraival bővítette a közvetlenül betervezhető eszközök választékát
A CadSoft Computer GmbH együttműködést kezdett a Würth Elektronik tulajdonában álló Wurth Electronics Midcom Inc. céggel abból a célból, hogy az EAGLE NyÁK-tervező programban felhasználható könyvtárat hozzon létre. Ezzel a Wurth Electronics Midcom szériagyártású mágneses alkatrészeit, valamint Speedy- és Standard-tokozású alkatrészeit közvetlenül felhasználhatóvá teszi a tervezési folyamatban. A Wurth világszerte jelenlevő technikai támogató szolgáltatása révén a támogatás mindenütt, a felhasználó telephelyétől függetlenül elérhető. A könyvtár a http://www.cadsoftusa.com/downloads/libraries/ webhelyen található, és egy szabványos Magnetics könyvtárat is tartalmaz a szabványos körvonalrajzú eszközökkel; továbbá az új termékek gyors betervezését megkönnyítő Speedy Design Service révén az újdonságok haladéktalan használatba vételét is elősegíti az alapinformációkkal és a termékek adatlapjára mutató linkekkel.
"A Wurth Electronics Midcom mindig keresi a módját, hogyan nyújthatna többet a vásárlóinak, mint amennyit azok tőle elvárnak. Úgy véljük, hogy az összes szabványos alkatrészt felölelő EAGLE-könyvtárak könnyebbé és gyorsabbá teszik a tervezési folyamatot" - jelentette ki Dean Huumala, a Wurth Electronics Midcom termékmarketing-vezetője.
Thomas Liratsch, a CadSoft ügyvezetője szerint pedig "A Wurth-könyvtár már az EAGLE-környezetbe integrálható, és ezzel használatra kész segédeszközzé válik a felhasználó produktivitásának fokozásához. A számos harmadik féltől származó NyÁK-alkatrészkönyvtár mellett a rendszer képességeinek fokozására olyan tervezési projektek és ULP-k is elérhetők a CadSoft webhelyén, mint a szimuláció, a 3D-vizualizáció, adatexport és -import."


A Premier Farnell új követelményszintet állít a CAD-könyvtárakkal, a NyÁK-tervezéssel és a prototípusgyártással támogatott kártyaszintű tervezési megoldások elé
A Premier Farnell bejelentette, hogy már most 45 000 CDA-modellfájlhoz juthatnak hozzá az elektronikus áramkörfejlesztők. A világ számos vezető elektronikusalkatrész- és félvezetőgyártójának termékeit támogatják azok a modellek, amelyeket a NyÁK-tervezési segédeszközökkel együtt használva segítik a tervezőket abban, hogy gyorsan és pontosan hajthassák végre NyÁK-tervezési feladataikat.
Ez a feljesztés összhangban van azzal a legutóbbi bejelentéssel, amely szerint a Premier Farnell továbbra is beruház az elektronikai tervezés kényelmesen használható eszközeinek fejlesztésébe, amelyek a termékspecifikáció megfogalmazásától a prototípuskészítésig a tervezési folyamat minden fázisában ljelen lehetnek.
A világ bármely részéről elérhetők a CAD-modellek a Premier Farnell element14 nevű közösségi webszolgáltatásáról, ahonnan a tervezőmérnökök ingyen letölthetik azokat. A tervezők a CAD-modell szimbólumait és forrasztási mintázatát az EAGLE NyÁK-tervezőszoftverben használhatják fel, részben a kártya elvi kapcsolási rajzának megszerkesztésénél, részben a NyÁK fizikai elrendezésének megtervezésekor.
Az EAGLE NyÁK tervezőszoftvere költséghatékony, szolgáltatásokban gazdag fejlesztési környezetet kínál. Az EAGLE v6.0 legutóbb bejelentett beszerezhetőségével egy időben ingyenes technikai támogatás, az ULP-k kiterjedt könyvtára, továbbá 45 000-nél is több 3D- és CAD-modell is a fejlesztők rendelkezésére áll, amely tovább bővíti a népszerű NyÁk-tervezési megoldás használhatóságát. A Premier Farnell az Ultra Librarian CAD-modellezőszoftvert is kínálja, amely ahhoz ad hatékony és könnyen használható tervezési környezetet, hogy a NyÁK-tervezőmérnökök saját igényeik szerinti, egyedi modelleket is elkészíthessenek.
A tervezéshez szükséges tervezőprogramon, CAD-modelleken és alkatrészadatokon túl a Premier Farnell olyan értelemben is kiterjesztette szolgáltatásait, hogy egyszerű kapcsolódási lehetőséget kínál a NyÁK- és kártyaprototípus, "kulcsrakész" elkészítését vállaló gyártókhoz. Az element14-en találhato Knode közvetlen kapcsolatot létesít a felhasználók és a cég szerződött NyÁK-kivitelező partnerei között, amelyek Európában az Eurocircuits segítségével szállítanak beültetetlen NyÁK-lapokat. Amerikában a Pentalogix és a Screaming Circuits cég a beültetetlen NyÁK-lap elkészítésén kívül a prototípuskártya készre szerelését is vállalja.
"Az, hogy online hozzáférhetővé tesszük a CAD-modelleknek ezt a gazdag könyvtárát, csupán egy része annak a stratégiánknak, hogy a tervezőmérnököket a tervezési folyamat minden lépésének végrehajtásában támogatni kívánjuk" - mondta David Shen, a Premier Farnell technikai marketingért felelős, világszintű vezetője. - "Ezek a könnyen használható erőforrások már önmagukban is hihetetlen értéket képviselnek a tervezőmérnökök számára, de az igazi értékük az, hogy 'varratmentesen' integrálódnak a NyÁK-tervezőszoftverrel, a CAD-modellalkotó programcsomaggal és a gyors kiszolgálást nyújtó NyÁK-prototípusgyártási szolgáltatásokkal. Ez a magasabb rendű megoldás. És a globális elérhetőség hatékonyan növeli a tervezési folyamat hatékonyságát felhasználóink számára."

A Farnell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény