FőoldalKonstruktőrA National Instruments bemutatja a termelékenység új szintjét, a LabVIEW 2011-et
2011. szeptember 15., csütörtök ::

A National Instruments bemutatja a termelékenység új szintjét, a LabVIEW 2011-et

A grafikus rendszertervező szoftver 25. évfordulós kiadása páratlan mértékű hardverintegrációval

A National Instruments bemutatta az NI LabVIEW 2011-et, a díjnyertes rendszertervező szoftver 25. évfordulós kiadását. A LabVIEW növeli a mérő- és vezérlőrendszerek fejlesztésén dolgozó mérnökök és kutatók termelékenységét, akik így gyorsabban győzhetik le a világ legnagyobb mérnöki kihívásait. A LabVIEW 2011 drasztikusan növeli a fejlesztések hatékonyságát új, kutatási területspecifikus függvénykönyvtárai révén, és azzal a képességével, hogy szinte tetszőleges hardver- vagy fejlesztői céleszközzel képes kommunikálni - pl. az új NI CompactRIO többmagos PAC vezérlővel és az egyik legnagyobb teljesítményű RF VSA (vector signal analyzer) berendezéssel, az NI PXIe-5665-tel.
Támogatja továbbá a legújabb Microsoft .NET keretrendszer beépített assembly-jeit, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyet közvetlenül a felhasználók javaslatai szerint fejlesztettek. Mindezek és további előnyös tulajdonságai okán, a LabVIEW 2011 segít a mérnököknek, hogy egy rendszer különböző elemeit egyetlen újrakonfigurálható platformra integrálják, és így munkájukat gyorsabban, jobban és alacsonyabb költséggel végezzék.
"Huszonöt évvel ezelőtt azért alkottuk meg a LabVIEW -t, hogy segítségével a mérnökök a fejlesztésre koncentrálhassanak ahelyett, hogy a bonyolult programozási és rendszerintegrálási feladatokkal kelljen küzdeniük. Mára alapvető rendszertervező szoftverré vált a mérés és irányítás területén - mondta Jeff Kodosky, a National Instruments üzleti és technológiai munkatársa, a LabVIEW feltalálója és társfejlesztője.
- Minden újabb változattal - amelyekkel akár a legújabb hardverek integrációját biztosítjuk, újabb függvénykönyvtárakat és API-kat mutatunk be, vagy a mérnökök igényeinek megfelelő funkciókat implementáljuk - az elsődleges célunk a termelékenység növelése marad, tetszőleges fejlesztési szituációban."

A LabVIEW 2011 lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy jelentős termelékenységnövekedést érjenek el különböző feladatoknál, például a következő időtakarékos funkciók segítségével:

  • Látványos és modern felhasználói interfészek hozhatók létre gyorsan, az új Silver vezérlő- és kijelzőpaletta segítségével.
  • Újrahasználható kód, támogatással a legújabb .NET assembly-khez, .m struktúrákhoz és új Xilinx IP a LabVIEW FPGA Module-hoz.
  • Akár ötször gyorsabb betöltés, huzalozás, szerkesztés és FPGA-kódfordítás.
  • A programból vezérelhető a futtatható állományok létrehozása és telepítése a céleszközökre.
  • Aszinkron szálak indításával és az új kommunikációs API segítségével gyorsabban hozhatók létre több szálon futó (multi­threaded) alkalmazások.

A LabVIEW 2011 kritikus fontosságú alkalmazások esetén is stabil működése, valamint egyszerűbb integrációja az iparágvezető gyártóktól származó hardvereszközeivel kellő magabiztosságot nyújt a mérő- és vezérlőrendszerek tervezőinek a hatékony fejlesztéshez, garantált támogatói háttérrel.
"LabVIEW-t használva harmadával csökkentettük a rendszerfejlesztési időt, a hagyományos módszerekkel összehasonlítva." - mondta Glenn Larkin, a National Ignition Facility (NIF) mérnöke, a Lawrence Livermore National Laboratorynál - amely a világ legerősebb lézereinek és fejlett fúziós kutatások központja. "Terveink szerint szeretnénk szélesebb körben is LabVIEW-t és NI hardver­eszközöket használni az NIF-et kiszolgáló létesítményekben, hogy ugyanilyen mértékű termelékenységnövekedést érhessünk el a jövőbeli projekteknél."
Moduláris eszközökkel kombinálva, a LabVIEW 2011 az NI grafikus rendszertervezési koncepciójának központi eleme, amely egységes platformot biztosít tervezési, prototípus-készítési és alkalmazásfejlesztési célokra, maximális hatékonysággal. A mérnökök és kutatók gyakorlatilag minden iparágban használhatják a grafikus rendszertervező szoftvert, egyszerű mérőalkalmazásoktól a legösszetettebb, fejlett kutatási projektekig.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyorsíthatja munkáját, termelékenységét a LabVIEW 2011 segítségével, látogasson el a www.ni.com/labview oldalra!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény