FőoldalKonstruktőrKörnyezetifény-érzékelő szenzorcsalád az Everlight Electronics-tól
2011. július 13., szerda ::

Környezetifény-érzékelő szenzorcsalád az Everlight Electronics-tól

A piaci igényekre adott reakció vezérelte az Everlight Electronics vállalatot, amikor kifejlesztette környezetifény-érzékelő szenzorcsaládját, amelyet mobilalkalmazások (telefonok, hordozható számítógépek stb.) háttérvilágítás-vezérlésére alkottak meg. Az Everlight ALS (Ambient Light Sensor) termékek egy fotódiódából és egy áramerősítőből állnak, amelyek egy tokban kapnak helyet

E költséghatékony megoldás implementálásával olcsó, egyszerű és kényelmes megoldás nyílik a környezetifény-érzékelés megvalósítására, és a beépített háttérvilágítás dinamikus szabályozására a mobileszközökben. A környezetifény-érzékelő szenzor spektrális érzékenysége az emberi szemének megfelelő.

Az ALS sorozatú szenzorok áramkimenetűek, amely nagy linearitással és alacsony érzékenység-változékonysággal áll rendelkezésre széles fénytartományban, többféle fényforrás esetén is. Az ALS szenzorok 1,8 ... 5,5 V tápfeszültségről, -40 ... +85 °C között üzemelnek, RoHS megfelelőségűek, halogénmentesek. A szenzorok célalkalmazásai a különböző számítástechnikai és szórakoztatóelektronikai árucikkek, bel- és kültéri világítási rendszerek.

Integrált környezetifény- és közelség-érzékelő szenzorcsalád Integrált környezetifény- és közelség-érzékelő szenzorcsalád

Az ALS sorozaton felül az Everlight kínálatában megjelentek a kombinált fény- és közelség-érzékelő, APS sorozatú szenzorok is. Ezek funkcionalitása megegyezik az ALS-sorozatú termékekével, azzal a különbséggel, hogy ellátták őket objektumok közeledését/távolodását mérő, közelség-érzékelő (proxi) szenzorfunkcióval is. Az APS szenzorokat elsősorban laptopokhoz, kamerákhoz, GPS vevőkhöz ajánlja az Everlight.

Az Everlight honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény