FőoldalKonstruktőrFejlesztőkészletet mutatott be az Energy Micro energiahatékony termékekhez
2011. július 08., péntek ::

Fejlesztőkészletet mutatott be az Energy Micro energiahatékony termékekhez

Az Energy Micro kezdő fejlesztőkészletet jelentette be ARM Cortex-M3-alapú EFM32 Tiny Gecko sorozatú mikrovezérlőihez. Az EFM32TG-STK3300 cikkszámon forgalmazott, 69 USD ellenében hozzáférhető kit egymagában biztosít minden funkciót, amellyel rendkívül alacsony, konkurens rendszerekhez képest akár töredéknyi energiafelvételű beágyazott alkalmazások fejleszthető

Az aktív módban megahertzenként mindössze 160 µA áramot fogyasztó, ezzel igen energiatakarékosnak tekinthető EFM32TG840 mikrovezérlő kapott helyet a kitben a cég kínálatában elérhető, 23-féle Tiny Gecko MCU közül. A kit a mikrokontrolleren felül tartalmaz egy 8×20 szegmenses LCD-t, amely kompatibilis a Tiny Geckók szub-mikroamperes LCD-vezérlőjével, rendelkezésre áll továbbá egy sereg fény-, érintés- és mozgásérzékelő szenzor is, amelyek együttműködnek a kontrollerek LESENSE nevű, kis fogyasztású interfészével.

A Tiny MCU-k "wake-on-touch" (ébresztés érintésre) LESENSE interfésze függetlenül működik a Cortex-M3 processzormagtól, és akár tizenhat rezisztív, kapacitív vagy induktív szenzor autonóm figyelését támogatja (tetszőleges kombinációban), míg a mikrokontroller 900 nA áramfelvételű, mélyalvó üzemmódban lehet. A kontroller további, alacsony energiafelvételű perifériakészlete tartalmaz 150 nA-es UART-ot, és 350 µA-es, 1 MSPS sebességű, nyolccsatornás 12-bites A/D-átalakítót is. A kit bőséges választékot kínál GPIO kivezetésekből, soros kommunikációs portokból, és debug lehetőségekből. Ezzel még nincs vége, a kit ugyanis támogatja az Energy Micro saját fejlesztésű Advanced Energy Monitoring (AEM) rendszerét, amellyel az áramfelvétel és feszültségszintek valós időben nyomon követhetők, nagy segítséget adva a fejlesztőknek az abnormális fogyasztási körülmények felderítésében. A vizualizációt és eredményértelmezést az energyAware Profiler támogatja, amely a cégtől ingyenesen letölthető Simplicity Studióból érhető el.

Az Energy Micro honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény