FőoldalKonstruktőrAz RS leegyszerűsíti a fejlesztők életét
2011. május 02., hétfő ::

Az RS leegyszerűsíti a fejlesztők életét

Az RS-nek számos kínálata megbízható módon támogatja a fejlesztőket Az elektromos, automatizációs, karbantartási és javítási alkatrészeket forgalmazó vállalat megbízható online információkat nyújt, reagálván ezzel a fejlesztési folyamat felgyorsításával szembeni, egyre növekvő igényekre. A "Design Spark" egy olyan platform, amely tervezési adatokat, felhasználói véleményeket és új, ingyenes eszközöket biztosít egy helyen

Mindemellett a "Design Park PCB"-ben egy ingyenes és teljeskörűen működőképes huzalozástervező eszköz is megtalálható. A tervezési segédeszközök választékát egy átfogó, elektronikai alkatrészeket tartalmazó és szállítóktól független parametrikus adatbázis, a www.rscomponents.hu webáruházban ingyenesen letölthető 3D-s CAD modellek, valamint az RS beépített fejlesztőkészletének - az Embedded Development Platformnak (EDP) - egy bővített változata egészíti ki.

Nem csak a "Design Spark" nyújt segítséget az első ötlettől a sorozatgyártásig vezető szakaszon

A koncepciótól a termelésig ezen ajánlatok mindig a fejlesztők rendelkezésére állnak. Ez különösen a www.designspark.com weboldalon tűnik fel. A fejlesztőkészletekre és tesztplatformokra vonatkozó, független értékeléseket tartalmazó könyvtár fontos referencia, és gyakran csupán már e gazdag forrás átnézése közben új ötletek támadnak a jövőbeni terveket illetően. A "Design Spark" felhasználóinak mindemellett egy saját tervezési központba való belépést kínál, amely a tagoktól származó műszaki tippeket tartalmaz. Itt nem drága a jó tanács - akár a tervezési fázisban, akár a prototípus építése közben van szükség támogatásra. A parametrikus adatbázis, az úgynevezett "Alkatrészválasztó" - amely a www.rscomponents.hu weboldalon található webáruházban érhető el - akkor kerül felhasználásra, hogyha a tervezés után elkezdődik a megfelelő alkatrészek keresése. A hozzáférhető adatok rendkívüli bősége miatt az "Alkatrészválasztó" hasznos a későbbi kiértékelés folyamán. Az alkatrészkeresés és a mechanikai tervezés szempontjából továbbá nagy jelentőségű a 3D-s CAD modellek ingyenes letöltése az RS webáruházában. Hogyha már elkészült a terv, és nyomtatott huzalozású panelra van szükség, az ingyenes layout-tervező program, a "Design Spark PCB" bevetésére kerül sor. Ez egy teljesen működőképes program, a többi ingyen hozzáférhető szoftver esetében ismeretes korlátozások nélkül.
Az EDP az alkalmazási területek különösen nagy választékát kínálja. Használata már a tervezés folyamán hasznos lehet gyors megvalósíthatósági tanulmány elkészítése érdekében, a számos tárolt dokumentáció pedig megkönnyíti a kiértékelést. Amint egy prototípus legyártására sor kerül, az EDP egyszerű, moduláris koncepciójának köszönhetően szintén használatba kerül. Ezáltal az EDP segítségével gyorsan elkészíthető a bevetésre kész modell.
Minden eszköz a fejlesztők változó szokásaihoz s munkafeltételeihez alkalmazkodik. Az internetről származó információk szerepe például egyre növekszik. Az RS ezen a téren egyszerűen használható és szabadon hozzáférhető támogatást szeretne nyújtani.

Glenn Jarrett marketingvezető Glenn Jarrett marketingvezető
"Mi olyan környezetet kínálunk, amelyben a fejlesztők nagyon gyorsan rátalálnak azokra az információkra, amelyeket keresnek - mondta Glenn Jarrett, az RS Electronics marketingvezetője. - Különösen a fiatal fejlesztők használják gyakran egy afféle virtuális fejlesztési központként az internetet. Minden online-eufória ellenére, az ezen forrásokból származó információk esetében gyakran bizonytalanság áll fenn, hogy ezek valóban megbízhatóak-e. Erre a problémára kínál megoldást az RS, mely abban látja feladatát, hogy felépítsen egy megbízható információforrást, amely a felhasználók teljes bizalmát élvezi" - emelte ki.

Az univerzális 3D modellek egyre keresettebbek

3D modellezés a Solid Works-szel 3D modellezés a Solid Works-szel
A fejlesztők mind gyakrabban vannak abban a helyzetben, hogy a műszaki fejlesztés a külső forma tervezésével párhuzamosan történik. Ennek megfelelően fontos az elektronika fejlesztője és a forma tervezője közötti kommunikáció. A 3D-s CAD modellek ideálisak arra, hogy már a műszaki fejlesztés folyamán fel lehessen ismerni a külső forma megnyerő tervezésének lehetőségeit, s akár ebből a szempontból lehessen befolyásolni a fejlesztést. A CAD modell létrehozása azonban nagyon sok időt vesz igénybe. A gyakran nem szabványosított formátum számos CAD-program esetében további akadályt jelent. Bár a gyártók hozzáférhetőséget nyújtanak némely termék 3D-s CAD modelljéhez, ezeket azonban gyakran nehéz megtalálni, vagy csak kérésre lehet igénybe venni. Az RS minősített 3D-s modellek átfogó választékát kínálja, amelyek minden fő CAD-formátumhoz ingyenes hozzáférhetőséget nyújtanak - s mindezt egy kézből.

Az EDP reagál a változó fejlesztési körülményekre

Az EDP fejlesztőeszköz Az EDP fejlesztőeszköz
Régebben a fejlesztési részlegekben számos specialista dolgozott, akik különféle szakterüle­tért voltak felelősek, mint például az áramellátásért, a huzalozástervezésért, analóg és digitális technológiákért, vagy szoftverért. Manapság némely szoftverfejlesztési részleget indokolatlanul túlfejlesztettek, míg az elektronika terén teendő feladatokat már általánosan egyetlen generáltervező végzi. Súlyosbító tényező, hogy az egyre szorosabb versengés miatt a lehető legrövidebb folyamatfejlesztési ciklus (Time-to-Market) döntő faktorrá vált. A megvalósíthatósági tanulmányok gyors létrehozása nagyon fontos a piacra kerülési idő megrövidítése érdekében. Pontosan erre szolgál az RS "EDP" nevezetű eszköze, amely moduláris felépítésének köszönhetően gyors lehetőséget kínál a koncepciók megvalósíthatóságának vizsgálatára.
Mark Cundle műszaki marketingigazgató Mark Cundle műszaki marketingigazgató

"Az EDP egyik fő előnye az a - fejlesztők számára nyújtott - lehetőség, hogy a processzorokat egy gyártótól független platformmal lehet tesztelni. "Szeretnénk ügyfeleink munkáját leegyszerűsíteni, s ezzel összeköttetést létesíteni" - mondta Mark Cundle, az RS Components műszaki marketingigazgatója.

Az RS Components honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény