FőoldalKonstruktőrKiemelkedő hangminőségű, digitális hangtárolás-lejátszás 4×4 mm-en
2011. március 23., szerda ::

Kiemelkedő hangminőségű, digitális hangtárolás-lejátszás 4×4 mm-en

Az ISD2130 hangtároló a világ első, valóban egylapkás digitális hangtároló megoldása a Nuvoton Technologytól. A 4×4 mm-es QFN tokozású áramkörben helyet kapott 1 Mbit flash, memória, belső oszcillátor, programozható vezérlőlogika, dekóder, szűrő, hangerőszabályozó, valamint D osztályú erősítő a hangszóró közvetlen meghajtására

Az ISD2130 típus 8 kHz mintavételezési frekvenciánál, 4 bites ADPCM tömörítési algoritmust használva, 30 másodperces hanganyag tárolására alkalmas. A legmagasabb mintavételi frekvencia 32 kHz, és az IC többféle tömörítési algoritmust is támogat. A tömörített hanganyagot és az utasításokat az áramkör SPI buszon fogadja. A lejátszás SPI-utasításokkal vagy az általános felhasználású GPIO-lábakra adott szintekkel, élekkel vezérelhető. Utóbbihoz változatos makroszkripteket rendelhetünk az áramkör programozása során. Ezeket a makrókat (voice macro), melyek szintén a belső flash-memóriában tárolódnak, használhatjuk valamilyen külső eseményhez rendelt egy vagy több hangegység (voice prompt) lejátszásához. A makrók definiálásához, teszteléséhez, letöltéséhez a gyártó egy Voice Prompt Editor nevű programot fejlesztett. Az ISD2130 tápfeszültsége 2,7 - 3,6 V között lehet, és tipikus nyugalmi áramfelvétele 1 µA, tehát telepes alkalmazásokhoz is jól illeszkedik.
Az áramkörrel való fejlesztést a kedvező árú ISD-ES-MINI-USB programozó, az ISD-DEMO2100 mintaalkalmazás, valamint az ingyenes VPE program segíti.
Az alkatrész alacsony ára, kimagasló műszaki paraméterei és kompakt kivitele rendkívül széles körű felhasználást tesz lehetővé. Gyakorlatilag bármilyen "beszélő eszközben", figyelmeztető hangokat, tájékoztatást adó berendezésben használható akár ipari környezetben is.

A Nuvoton Technology honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény