FőoldalGyártósorÚj Stannol forraszhuzal
2014. november 11., kedd ::

Új Stannol forraszhuzal

14-7-microsolder-0Teljesen új alapokon fejlesztett termék! A piacon sokfajta forraszhuzal érhető el. Kevesen tudják pontosan, melyiket milyen felhasználási területre tervezték és milyen domináns tulajdonságukkal különböznek másoktól

A Stannol Trilence forraszhuzalt a kihívást jelentő forrasztási folyamatokhoz fejlesztették.

A fejlesztéskor a fő hangsúlyt a következő kritériumok kapták:

  • Minimálisra csökkentett folyasztószer-fröcsögés.
  • Jó nedvesítőképesség.
  • Kis mennyiségű, átlátszó folyasztószer-maradvány.

A Trilence folyasztószer teljesen új felépítésű, új összetételű termék, nem valamiféle továbbfejlesztése egy korábbinak. Neve a három kiemelkedő tulajdonságára (Tri-) és kitűnőségére (excellence) utal.

A Trilence 2708 forraszhuzal az első az újonnan fejlesztett huzalcsaládból. A folyasztószer-tartalom 2,7%, a halogéntartalom pedig 0,8%. A nagyon alacsony fröcskölési hajlamnak köszönhetően különösen alkalmas huzaladagolós gépi forrasztás esetén, mivel jelentősen csökkenthető a karbantartási igény.

Felhasználása hagyományos, kézi forrasztáshoz, legalább 80 wattos teljesítményű forrasztópákával, vagy automata berendezés esetén pákás robothoz, lézerforrasztáshoz is ajánlott. Indukciós elven működő berendezésekkel jelenleg még folynak a tesztek.

Mivel a halogéntartalom 0,8%, a folyasztószer besorolása M1 (a J-STD 004 szerint az L1 besoroláshoz maximum 0,15% halogén megengedett). Mindezek ellenére a megbízhatósági tesztek (többek között a felületi szigetelési ellenállás, rézkorróziós, réztükörtesztek) azt mutatták, hogy az összes teszten a maradék megfelel az L-es besorolás kritériumainak. Ennek ismeretében állítható, hogy az M besorolású folyasztószerek között a Trilence 2708 kifejezetten biztonságosnak tekinthető. A folyasztószer maradványa viszonylag csekély, és még nagyobb megbízhatóságot követelő gyártmányok esetében sem igényel tisztítást. Fejlesztés alatt állnak REL1 és REL0 besorolású változatok, amit a Stannol a tervek szerint az elkövetkező 1 éven belül kíván piacra dobni.

Az elektronikai iparban általánosan használt felületeken (réz, sárgaréz) jó nedvesítési tulajdonságokat mutat, ami széles körű alkalmazást tesz lehetővé.

A huzal első körben a szokásos ólommentes forraszötvözetek (SAC305, SAC387, SnCu) mikroötvözött, Flowtin márkanevű változataival került forgalomba, de másokkal is rendelhető. A mikroötvözés segíti a pákacsúcsok élettartamának meghosszabbítását.

A folyasztószer-fröcsögés összehasonlítása: balra: általános forraszhuzal; jobbra: Trilence 2708

A jelentősen lecsökkent fröcsögés miatt jóval kisebb az esély arra, hogy a folyasztószer a panelen tesztpontra kerüljön, ami a tesztelés során hibát, utómunkát, újratesztelést jelent. Ugyancsak sokszor zavaró a fröcsögés optikai alkatrészek vagy aranyozott érintkezőfelületek közelében.

Jelenleg a Trilence 2708-as forraszhuzalok standard átmérői: 0,5, 0,8 és 1 mm. Természetesen igény esetén más átmérővel is elérhető a forraszhuzal, 0,3 mm-től akár 2 mm-ig.

Az új típusú forraszhuzal beszerezhető a hazai forgalmazónál, a Microsolder Kft.-nél. Kipróbáláshoz díjmentes minta és szaktanácsadás is kérhető.

A forgalmazó Microsolder Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény