FőoldalGyártósorÚjabb Henkel-anyagokkal bővül a Microsolder kínálata
2013. április 16., kedd ::

Újabb Henkel-anyagokkal bővül a Microsolder kínálata

A vegyipar számos ágában tevékenykedő Henkel-csoport tudatosan, folyamatosan erősíti elektronikai üzletágát. 2008-ban felvásárolta az ICI ragasztókat gyártó részét, a National Starch-ot. Ezzel a Henkel elektronikában ismert márkái (Multicore, Hysol, Loctite, Macromelt) kiegészültek az Eccobond, Eccocoat, Acheson, Ablestik, Stycast márkákkal

A Microsolder Kft. 1994. évi megalakulása óta forgalmazza az időközben Henkel márkává lett Multicore forrasztástechnikai termékeket. Kapcsolata a Henkellel a Multicore Solders Limited átvétele után kezdődött, és azóta folyamatosan fennmaradt. Most a Henkel a teljes Henkel elektronikai termékskálára érvényes disztribútori szerződést kötött a Microsolderrel.

A Microsolder által eddig forgalmazott Henkel gyártású anyagok, a Multicore forraszpaszták, folyasztószerek, forraszhuzalok és a forrasztási folyamathoz kapcsolódó termékek, valamint az eddig is árusított Hysol alakkövető lakkok és kiöntőgyanták és ragasztók, Loctite SMD ragasztók és hővezető ragasztók, Macromelt alacsony nyomású fröccsöntő anyagok továbbiakkal egészülnek ki. A kínálatot gyarapítják ezentúl az Eccobond ragasztók, alátöltő anyagok, Eccocoat alakkövető lakkok, Acheson nyomtatható tinták vezetőképes, szigetelő-, ellenállás- és lumineszcens változatban, Ablestik ragasztók és ragasztófilmek, Stycast kiöntőanyagok.

A Henkel elektronikai divízióját átszervezik, hogy az egyre nehezebb körülményeknek és az új kihívásoknak megfeleljen. Ennek részeként az európai raktározást a belgiumi Westrlóban és a forraszanyagokat és vizes bázisú termékeket előállító, magyarországi Környén lévő telephelyekre koncentrálják az eddigi országos raktárakkal szemben, ily módon csökkentve a raktározás idejét és költségeit, ami eddig az árakban is megjelent. Ez a nagyfelhasználók esetében azzal az előnnyel is társul, hogy az eddig megszokottnál rövidebb idő alatt jut el az anyag a vevőhöz, ami a rövid szavatossági idővel rendelkező anyagoknál lehet lényeges.

Ezt az intézkedést egészíti ki a disztribútori hálózat, ami rugalmasabb kiszolgálást tesz lehetővé azoknál a vevőknél, ahol a vásárolt termékek mennyisége nem indokolja a direkt szállítást. A kibővült termékpaletta lehetőséget teremt a vevők jobb kiszolgálására, a legmegfelelőbb megoldás megtalálására. A Microsolder Kft. magas szakmai felkészültséggel rendelkező munkatársai mindenkor készséggel állnak rendelkezésre anyagválasztás, vagy üzemi bevezetés segítésében, vagy éppen a technológiai folyamatok optimalizálásának támogatásában.

A régebbi Henkel-anyagok piaca inkább a fogyasztói és mobilkommunikációs elektronika volt, míg az új márkák anyagai inkább az autóelektronikai és orvosi elektronikai termékekbe épülnek be.

Az új termékekről kicsit bővebben

Az Eccobond vezetőképes ragasztók az autó-, hadi, orvosi elektronikában terjedtek el. Jellemző alkalmazás például a motorvezérlő elektronikában a tokozatlan félvezetők és alkatrészek panelre szerelése.

Az Acheson anyagait a fóliatasztatúra-gyártásnál, flexibilis áramköri lapok gyártásánál, RFID antenna nyomtatására, visszapillantó tükrök fűtőszálának nyomtatására lehet felhasználni.

Az Ablebond vezetőképes, illetve szigetelő méretre vágott ragasztófóliákkal egyenletes ragasztóvastagságot lehet garantálni például motorvezérlő panel tokba ragasztása esetén.

Stycast kiöntőanyagok és GlobTop panelszintű tokozóanyagok a panelek, alkatrészek védelmére szolgálnak magas követelményeket támasztó alkalmazásoknál.

A Microsolder Kft. útján ezek az anyagok könnyebben válnak hozzáférhetővé kisebb és közepes felhasználók számára, akik egyúttal szélesebb körű szakmai támogatásra is számíthatnak.

A Microsolder Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény