FőoldalGyártósorIPC-szabványok - egy lépéssel közelebb hozzánk
2012. március 22., csütörtök ::

IPC-szabványok - egy lépéssel közelebb hozzánk

Nincs egyszerűbb - és olcsóbb - módja a gyártási minőség javításának, a követelmények egyértelmű meghatározásának (alkalmazottak, vevők, beszállítók felé egyaránt), mint az IPC-szabványok alkalmazása

Az IPC-szabványok most ismét egy - talán két - lépéssel közelebb kerültek hozzánk
Először is: a Microsolder Kft. - elsőként Magyarországon! - Engedélyezett IPC Tréning Központ (Licensed IPC Training Center) lett, és megnyílt a lehetőség a világon mindenütt, a legszélesebb körben alkalmazott IPC-szabvány, az IPC-A-610 "Az elektronikai szerelvények elfogadása" hazai trénerképzése előtt. Eddig erre csak külföldön, illetve külföldi oktatóintézmények által tartott egy-egy hazai tanfolyamon volt lehetőség. A szabvány maga már tavaly megjelent magyarul, és bár a hivatalos tananyag fordítása még mindig csak készül, már lehetőség van alkalmazástechnikai és tréneri tanúsítások megszerzésére is magyar nyelven. A szabvány általános alkalmazása, eljuttatása a dolgozók széles köréhez a versenyképesség fokozásának egyik leghatékonyabb eszköze. Az alkalmazástechnikai tanfolyam 3 napos, a tréneri 4 napos. Oktató: Regős Péter, Master IPC Trainer. A Microsolder Kft. nyilvános tanfolyamokat is hirdet, és eleget tesz a kihelyezett tanfolyamokra irányuló kéréseknek is.
A másik fontos lépés: újabb szabvány, az IPC-7711B/7721B jelent meg "Az elektronikai szerelvények átmunkálása, módosítása, javítása" címmel magyar nyelven, formai szempontból az angol eredetivel azonos kivitelben. A szabvány már gyűrűs dossziéba fűzve, nyomtatott formában, és egyfelhasználós, nem nyomtatható CD-n elektronikus formában is kapható az IPC-kiadványok jogosított forgalmazójánál (Authorized IPC Distributor), a Microsolder Kft.-nél.

A Microsolder honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény