FőoldalArchívumEladó az Albacomp 51%-a
2010. július 29., csütörtök ::

Eladó az Albacomp 51%-a

Nehezen fizeti számláit a hazai informatika egykori zászlóshajója, az Albacomp. A Figyelő szerint a vezetés a cég átszervezésétől és többségének eladásától várja a kilábalást. A vállalat befektetőt keres: az Albacomp 51 százaléka eladó. A cégnek legalább 600 millió forint friss tőkére lenne szüksége

Három hónappal a fizetési határidő után, többszöri felszólításra kapta csak meg követelését az Albacomp Zrt. egyik beszállítója, pedig a szóban forgó tétel alig volt 100 ezer forintnál magasabb összegű. A Figyelőtől anonimitást kérő társaság még szerencsésnek is mondhatja magát, hiszen vezetői olyanokról is tudnak, akiknek tízmilliós tételekkel tartozik az 1985 óta működő magyar informatikai vállalat.

A cég a fellendülést, az átszervezéstől és karcsúsítástól várja. Fiatalították a menedzsmentet, hétről kettőre csökkentették a divíziók számát, és a dolgozók mintegy felét elbocsátották, a létszám így 300 fő alá csökkent. A társaság továbbra is gyárt számítógépeket, de mostantól sokkal inkább a szolgáltatásokra és a rendszerintegrációra koncentrálna.

Minárovits János vezérigazgató a Figyelőnek azt nyilatkozta: "Két komoly érdeklődő van, egy külföldi és egy magyar" - de erről nem kívánt többet közölni.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény