FőoldalArchívumVezetőváltás várható a Nokiánál
2010. július 23., péntek ::

Vezetőváltás várható a Nokiánál

A Wall Street Journal (WSJ) információi szerint a befektetők már egyre kevésbé hiszik el, hogy a jelenlegi vezérigazgató, Olli-Pekka Kallasvuo képes kivezetni a lejtmenetből és az okostelefonos tehetetlenségből a céget

Kallasvuo 2006 óta vezeti a Nokiát. A vezércsere akár teljes szemléletváltást is hozhat a finn gyártó életébe, legalábbis ezt remélik most a részvényesek. Bár a Nokia világpiaci részesedése még mindig 40 százalék, ám pozitív teljesítményt elsősorban csak a legolcsóbb szegmensben nyújt - azonban az olcsó készülékek profitabilitása igen alacsony. A Nokia részvényeinek értéke az amerikai NYSE tőzsdén 3 hónap alatt 42 százalékot esett.

Bár a Nokia amerikai szóvivője nem kommentálta a WSJ vezérigazgató-váltásról szóló értesülését, a lap forrása szerint a vállalatnál nagyon komolyan gondolkoznak a váltásban. Olyannyira, hogy még ebben a hónapban döntést szeretnének hozni. A kiszivárgott információk szerint eddig legalább két amerikai üzleti vezetővel is tárgyaltak már a lehetséges utódlásról.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény