FőoldalArchívumTovább diverzifikál a Samsung
2010. május 14., péntek ::

Tovább diverzifikál a Samsung

45 ezer új munkahelyet szándékozik teremteni a Samsung Electronics.A cég a következő tíz évben jelentős összegeket invesztál a megújuló energiaforrásokkal és az egészségüggyel kapcsolatos kutatásokba. A koreai chip-, LCD és mobiltelefon-gyártó a napelem-technológiát és az új típusú biogyógyszerészeti termékek kifejlesztését is támogatja

A cég 21 milliárd dollárt költ öt új üzletágának elindítására; számításaik szerint a fejlesztések révén 45 ezer új munkahelyet teremthetnek, társvállalataik pedig 2020-ig 40-45 milliárd dollárnyi extra jövedelemre tehetnek szert.

A Samsung a fenti összeg egynegyedét kristályos szilíciumra és vékony film technológiára épülő napcella-kutatásokra vont irányozta elő; egyharmadát pedig az energiatakarékos monitorokban, autó-elektronikai megoldásokban, bel- és kültéri világításban hasznosítható LED eszközök fejlesztésébe fektetik. A maradékot a hibrid gépjárművek újratölthető energiaforrásainak fejlesztésére, valamint az elektronikus gyógyászati megoldások (pl. orvosdiagnosztikai és laboreszközök) illetve biogyógyszerészeti termékek fejlesztésére költik.

Az elmúlt hónapokban számos nagy nemzetközi cég jelentette be, hogy támogatni kívánja az energiatakarékos technológiák kutatását és fejlesztését. Így például a Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) a napenergia- és LED-piacban látja a "jövő üzleti lehetőségét": a vállalat vezetői márciusban fektették le egy új, LED-technológiával foglalkozó tajvani kutató- és gyártóközpont alapkövét.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény