FőoldalArchívum100 Mibit/s ethernetvezérlő integrált biztonsági biztonsági motorral
2009. október 13., kedd ::

100 Mibit/s ethernetvezérlő integrált biztonsági biztonsági motorral

A Microchip legújabb 100 Mib/s sebességű ethernetvezérlőit hardveres kódoló algoritmusokkal és 24 KiB-os konfigurálható SRAM-pufferrel látták el, ezzel csökkentve a mikrovezérlő terhelését, ill. növelve a rajta futó alkalmazás sebességét.A tervezést és gyártást leegyszerűsíti, valamint a költségeket csökkenti, hogy az új vezérlőket előreprogramozott egyedi MAC-azonosítóval is ellátták

Az új, költséghatékony ENC624J600 különálló, IEEE 802.3TM-szabványnak megfelelő, 100 Mibit/s-os ethernetinterfész kombinálja a 10/100Base-TX fizikai interfészt (PHY) és a Media Access Controller egységet (MAC) a hardveres kriptografikus biztonsági motorral. Az eszköz sorosan, egy szabványos SPI-buszon ill. párhuzamosan egy flexibilis interfészen keresztül kapcsolható össze a PIC-mikrovezérlőkkel. Minden eszköz rendelkezik egy egyedi, a gyárban előre felprogramozott MAC-címmel, valamint egy 24 KiB-os, konfigurálható SRAM-memóriával a csomagok küldési/fogadási puffereléshez, ill. adattároláshoz. A sebesség, a rugalmasság és a tulajdonságok e kombinációja lehetővé teszi a tervezők számára, hogy gyors és biztonságos, hálózatra, ill. internetre csatlakoztatható beágyazott alkalmazásokat hozzanak létre, csökkentve a panelméretet, a költségeket és a komplexitást. A beágyazott rendszerek területén egyre nő az igény a nagyobb sebességű adatkapcsolatra, és az ethernet a vezető hálózati technológia e területén. A beágyazott rendszereket ethernetcsatlakozással ellátva a mikrovezérlők adatokat továbbíthatnak a hálózaton keresztül, és távolról irányíthatóvá válnak. Az ethernetet infrastruktúrája, teljesítménye, együttműködési képessége, skálázhatósága és könnyű fejleszthetősége ideális választássá teszi a beágyazott alkalmazások számára.
A konfigurálható, 24 KiB-os SRAM-puffermemória rugalmas és megbízható adatkezelő rendszert kínál, amely hatékony módját nyújtja a csomagok tárolásának, vételének és módosításának, csökkentve a mikrovezérlő memóriaigényét.
Számos beágyazott alkalmazás igényel plusz biztonságot, hogy csak az arra illetékes felhasználó tudja elérni a monitorozási és távvezérlési funkciókat a hálózaton keresztül. Az ENC624J600 vezérlők integrálják a hardveres kriptografikus biztonsági modult, amely elvégzi az RSA-, Diffie-Hellman-, MD5- és SHA-1 algoritmusokkal történő számításokat, támogatva az olyan protokollokat, mint az SSL/TLS, SSH és számos VPN. Ezek az integrált hardveres jellemzők biztonságos adatátvitelt tesznek lehetővé kisebb kódmérettel, gyorsabb kapcsolatfelépüléssel és nagyobb áteresztőképességgel, miközben a firmware fejlesztésére fordított energia is csökken.
Minden ENC624J600 vezérlő egy egyedi, előreprogramozott ethernetes MAC-címmel rendelkezik, amelyre minden ethernetes eszköznek szüksége van. Ez a megoldás leegyszerűsíti a tervezési és gyártási folyamatokat, továbbá nincs szükség a szervezeti egyedi azonosító (OIU) megvásárlására az IEEE-től, ill. sorozatos beprogramozására a gyártás közben.
A soros SPI-nek és a rugalmas, párhuzamos interfésznek köszönhetően az eszközök bármilyen mikrovezérlőhőz csatlakoztathatók, maximális rugalmasságot biztosítva a tervezőknek, hogy megtalálják az ár/teljesítmény egyensúlyát alkalmazásuk számára. Az SPI-interfészt használva mindössze négy lábat kell összekötni a mikrovezérlővel, lehetővé téve kisebb tokozású processzorok használatát helyszűkében lévő alkalmazások esetében.
A Microchip egy ingyenes TCP/IP stack-megoldást is kínál a 8, 16 és 32 bites PIC-mikrovezérlőihez és dsPIC(r) digitális jelvezérlőihez. A stack tartalmazza a Secure Socket Layer (SSL) titkosítást és a TCP/IP konfigurációs varázslót, amely leegyszerűsíti az ethernetprojekt beállításait. A stack használja az ipari szabvány SSLv3 protokollt a TCP-csatlakozás biztonságossá tételére, miközben HTTP Webszerver és SMTP e-mail klienstámogatást is tartalmaz.
A16 és 32 bites PIC-mikrovezérlőkhöz használható népszerű Explorer 16 fejlesztői kártya valamint a PIC18 high-end 8 bites mikrővezérlő családhoz készült PIC18 Explorer kártya tulajdonosai a Fast 100 Mbps Ehernet PICtailTM Plus (AC164132) kiegészítőmodullal gyorsan és egyszerűen nekifoghatnak a fejlesztésnek. Ez a kiegészítőkártya tartalmaz egy ENC624J600 eszközt és egy RJ-45 csatlakozót a beágyazott ethernetalkalmazások fejlesztéséhez. A Microchip ethernettel kapcsolatos termékei, fejlesztőrendszerei, dokumentációi és egyéb tervezési segédletei megtalálhatók az Ethernet Design Center oldalon, a következő címen: www.microchip.com/ethernet.
A 44 lábú ENC424J600 QFN- és TQFP-tokozásban, míg a 64 lábú ENC624J600 TQFP-tokozásban érhetők el.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény